Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Qaziantep Mətbəxindən : Xırtıldayan Fıstıqlı Qaymaqlı Katmer Resepti

Qaziantep Mətbəxindən : Xırtıldayan Fıstıqlı Qaymaqlı Katmer Resepti

19
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
210 calories, 2 grams fat
Qaziantep Mətbəxindən : Xırtıldayan Fıstıqlı Qaymaqlı Katmer Resepti

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Şirniyyat resepti.
Katmer yemək üçün Qaziantepə getməyə ehtiyac yoxdur. İlıq suda saxlanılan xəmirlər günəbaxan yağında uzun müddət saxlandıqdan sonra əllə nazik şəkildə açılır. Hazırlanmış qaymaq ,şəkər tozu və boz fıstıqla birləşdikdən sonra kvadrat forma verilir və yağlanıb bişdikdən sonra xırtıldayan halda süfrəyə verilir. Ancaq öz evlərimizdə hazır paxlava xəmiri ilə bunu rahatlıqla etmək də mümkündür. Onun da dadı eynidir. Qaziantepin məşhur deserti katmer ləzzətli formada mətbəxdə sizi gözləyir.
Bir qaşıq dondurma ilə yeməyi unutmayın o Katmerə çox yaraşır.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

2 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

10 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

10 dəqiqə

Tərkibi:

3 ədəd yağlı xəmir ( paxlavalıq )
1 xörək qaşığı qaymaq
2 xörək qaşığı toz fıstıq ( Antep fıstığı )
2 xörək qaşığı şəkər tozu
1 çay qaşığı kərə yağı

Hazırlanma qaydası:

3 ədəd paxlavalıq yağlı xəmiri üst-üstə qoyun. Xəmirin üzərinə xırda-xırda 1 xörək qaşığı qaymaq və kərə yağı qoyun ( sürtməyin,yaymayın ).
Bir qabda şəkər tozu və yer fıstığını qarışdırıb xəmirin hər tərəfinə yayın.
Sonra xəmirin uzun və qısa tərəflərini qatlayıb zərf formasını verin.
Böyük bir tavaya yarım xörək qaşığı kərə yağı qoyub əridin və yağlı xəmirin hər iki tərəfini qızarana qədər bişirin. ( Sobada da 8-10 dəq. bişirə bilərsiniz).
Qızardıqdan sonra servis boşqabına qoyub üzərini fıstıq və qaymaqla bəzəyib dilimlədikdən sonra süfrəyə verə bilərsiniz.

NUŞ OLSUN😋.

Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz