Bildiyiniz Pankeklərdən ( Pancake ) Fərqli :Sokka (Socca ) Resepti
Yemək Haqqında:
İtaliya mətbəxindən Qəlyanaltı resepti.
Bu gün Mir.az sizə ləzzətli, az tərkibli, lakin sizi təəccübləndirəcək məşhur resept təqdim edir.O İtaliyada farinata ,Fransanın Nitsa şəhərində sokka (socca) kimi tanınır. Əsas tərkib hissəsi noxud unu olan bu asan hazırlanan resepti bəyənəcəksiniz. Noxud unundan pancake də deyə biləcəyimiz sokka (socca) reseptini həm tək başına, həm də üzərinə istədiyiniz inqrediyentləri əlavə edərək də yeyə bilərsiniz.
Bu gün Mir.az sizə ləzzətli, az tərkibli, lakin sizi təəccübləndirəcək məşhur resept təqdim edir.O İtaliyada farinata ,Fransanın Nitsa şəhərində sokka (socca) kimi tanınır. Əsas tərkib hissəsi noxud unu olan bu asan hazırlanan resepti bəyənəcəksiniz. Noxud unundan pancake də deyə biləcəyimiz sokka (socca) reseptini həm tək başına, həm də üzərinə istədiyiniz inqrediyentləri əlavə edərək də yeyə bilərsiniz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
5 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
10 dəqiqəTərkibi:
2 dolu yemək qaşığı noxud unu (və ya noxud püresi)2 ədəd yumurta
1/2 stəkan süd
1 çay qaşığı zeytun yağı
1/2 çay qaşığı kimyon
1/2 çay qaşığı duz
1/2 çay qaşığı qara istiot
Hazırlanma qaydası:
Noxud ununun üzərinə yumurta,süd və ədviyyatları əlavə edib bütün inqrediyentlər birləşənə qədər qarışdırın.
Tavanı qızdırın və zeytun yağını əlavə edin. Hazırladığınız pankek (pancake) qarışığını tavanın hər tərəfini örtəcək şəkildə çömçə ilə töküb hər iki tərəfini qızardaraq bişirin.
Bütün pankeklər (pancake ) bişdikdən sonra isti halda süfrəyə verin.
NUŞ OLSUN😋.
Tavanı qızdırın və zeytun yağını əlavə edin. Hazırladığınız pankek (pancake) qarışığını tavanın hər tərəfini örtəcək şəkildə çömçə ilə töküb hər iki tərəfini qızardaraq bişirin.
Bütün pankeklər (pancake ) bişdikdən sonra isti halda süfrəyə verin.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz