Bildiklərinizi Unudun: Almalı Yalançı Profiterol Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Desert resepti.
Profiterol dedikdə ağıla klassik reseptlər gəlsə də, bu reseptlə onların hamısını unudacağınıza əminik. Budur alma ilə yalançı profiterollar! Klassik reseptlərdə olduğu kimi mübarizə aparmağa ehtiyac yoxdur. Asan şokoladlı desert resepti hazırlayıb sevdiklərinizə servis etmək istəyirsinizsə, bu resept sizin üçündür.
Mir.az almalı yalançı profiterol reseptini təqdim edir.
Profiterol dedikdə ağıla klassik reseptlər gəlsə də, bu reseptlə onların hamısını unudacağınıza əminik. Budur alma ilə yalançı profiterollar! Klassik reseptlərdə olduğu kimi mübarizə aparmağa ehtiyac yoxdur. Asan şokoladlı desert resepti hazırlayıb sevdiklərinizə servis etmək istəyirsinizsə, bu resept sizin üçündür.
Mir.az almalı yalançı profiterol reseptini təqdim edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
5 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
10 dəqiqəTərkibi:
Profiterol üçün:2 ədəd alma
1 paket petibör peçenyesi ( petite beurre )
1 stəkan fındıq
1 səkan qoz
1/2 çay qaşığı darçın
1 ədəd portağalın qabığı
Şokolad sousu üçün:
1 qutu qaymaq (200ml)
3,5 xörək qaşığı kərə yağı (50 qram)
1/2 çay fincanı şəkər tozu (75 qram)
2 paket tünd şokolad (120 qram)
1 paket südlü şokolad (60 qram)
Hazırlanma qaydası:
Almaların qabığını soyub sürtgəcdən keçirin və suyunu yaxşıca sıxın.
Qida prosessoruna peçenye, qoz və fındıqları əlavə edib un halına gətirin.
Almanın üzərinə darçın, sürtgəcdən keçilmiş portağal qabığı və qida prosessorunda çəkdiyiniz inqrediyentləri əlavə edib yaxşıca yoğurun.
Əllərinizlə toplar düzəldin və 15 dəqiqə soyuducuya qoyun.
Şokolad sousu üçün şokoladlardan başqa bütün inqrediyentləri qazana əlavə edin və qarışdırıb ocaqda isidin.( Qaynamamağa diqqət edin.) İsindikdən sonra ocağı söndürüb şokoladları əlavə edin və yaxşıca qarışdırıb şokolad tamamilə əridikdən sonra sousun soyumasına icazə verin. Şokolad sousu soyuduqdan sonra almalı profiterollarının üzərinə töküb süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Qida prosessoruna peçenye, qoz və fındıqları əlavə edib un halına gətirin.
Almanın üzərinə darçın, sürtgəcdən keçilmiş portağal qabığı və qida prosessorunda çəkdiyiniz inqrediyentləri əlavə edib yaxşıca yoğurun.
Əllərinizlə toplar düzəldin və 15 dəqiqə soyuducuya qoyun.
Şokolad sousu üçün şokoladlardan başqa bütün inqrediyentləri qazana əlavə edin və qarışdırıb ocaqda isidin.( Qaynamamağa diqqət edin.) İsindikdən sonra ocağı söndürüb şokoladları əlavə edin və yaxşıca qarışdırıb şokolad tamamilə əridikdən sonra sousun soyumasına icazə verin. Şokolad sousu soyuduqdan sonra almalı profiterollarının üzərinə töküb süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz