Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Doya-Doya Yeyilməli: Milföylü Toyuq Budu Resepti

Doya-Doya Yeyilməli: Milföylü Toyuq Budu Resepti

21
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
445 calories, 4 grams fat
Doya-Doya Yeyilməli: Milföylü Toyuq Budu Resepti

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Ən gözəl süfrələrinizdə aparıcı rol oynaya biləcək inanılmaz dərəcədə asan,eyni zamanda zərif, puff puf resepti ilə buradayıq.
Mir.az milföylü toyuq reseptini təqdim edir.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

4 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

10 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

45 dəqiqə

Tərkibi:

4 ədəd toyuq budu
4 ədəd milföy xəmiri
1 çay qaşığı kəklikotu
2 çay qaşığı kimyon
2 çay qaşığı üyüdülmüş qırmızı bibər
1 çay qaşığı duz

Üzəri üçün:
1 ədəd yumurta sarısı
1 çay qaşığı küncüt

Hazırlanma qaydası:

Toyuq budlarını yuyub qazana qoyun və üzərini örtəcək qədər su əlavə edib yumşaq olana qədər -təxminən 30 dəqiqə qaynadın.
Toyuqlar qaynadıqdan sonra bir qabda ədviyyatları qarışdırın və ədviyyat qarışığını toyuqların üzərinə yaxşıca səpin.
Milföf xəmirlərini ədviyyatlı toyuğun ətrafına elə sarıyın ki ,boşluq qalmasın.
(Uclarına isə alüminium folqa bükün ki, sobada bişirərkən yanmasınlar.)
Üzərinə yumurta sarısı sürtüb küncüt səpin və yağlı kağızla örtülmüş soba nimçəsinə yerləşdirib əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada üstü qızılı rəng alana qədər -təxminən 15 dəqiqə bişirin.
Sobadan götürdükdən sonra alüminium folqanı çıxarın və yanında möbsüm salatı ilə isti halda servis edin.

NUŞ OLSUN😋.

Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz