İftar Süfrələrinə Çox Yaraşacaq:Köklü Kartof Şorbası Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şorba resepti.
Köklü kartof şorbası resepti; Mir.az ekonomik, asan və fərqli şorba resepti axtaranların köməyinə gəlir. Qidalı, doyurucu və vitaminlərlə zəngin olan bu dadlı şorba resepti sizi hər qaşıqda olan kartof və kökün ləzzətli harmoniyası ilə tanış edəcək.
Köklü kartof şorbası resepti; Mir.az ekonomik, asan və fərqli şorba resepti axtaranların köməyinə gəlir. Qidalı, doyurucu və vitaminlərlə zəngin olan bu dadlı şorba resepti sizi hər qaşıqda olan kartof və kökün ləzzətli harmoniyası ilə tanış edəcək.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
10 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
15 dəqiqəTərkibi:
3 ədəd orta ölçü kartof2 ədəd kök
2 ədəd kiçik ölçü soğan
1 xörək qaşığı tomat pastası
1 xörək qaşığı kərə yağı
3 xörək qaşığı maye yağ
Hazırlanma qaydası:
Kərə yağı və bitki yağını tavaya əlavə edib incə doğranmış soğan və kökü yaxşıca qızardın.
Üzərinə tomat pastası əlavə edib qarışdırın. Kartofu soyub kiçik kub formasında doğrayın və qazana əlavə edib qovurun.
Qazana 1 litr qaynar su ( və ya toyuq suyu ) əlavə edin və kartof və kökü yumşaq olana qədər şorbanı qaynadın.
Kartof və kök yumşaq olduqda şorbanı blenderdən keçirin və istədiyiniz ədviyyatları əlavə edib isti halda süfrəyə verin.(Şorbanı blenderdən keçirdikdən sonra üzərinə qaynar su əlavə edərək duruluğunu,qatılığını zövqünüzə görə artıra və yq azalda bilərsiniz.)
NUŞ OLSUN😋.
Üzərinə tomat pastası əlavə edib qarışdırın. Kartofu soyub kiçik kub formasında doğrayın və qazana əlavə edib qovurun.
Qazana 1 litr qaynar su ( və ya toyuq suyu ) əlavə edin və kartof və kökü yumşaq olana qədər şorbanı qaynadın.
Kartof və kök yumşaq olduqda şorbanı blenderdən keçirin və istədiyiniz ədviyyatları əlavə edib isti halda süfrəyə verin.(Şorbanı blenderdən keçirdikdən sonra üzərinə qaynar su əlavə edərək duruluğunu,qatılığını zövqünüzə görə artıra və yq azalda bilərsiniz.)
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz