Bu Dəfə Fərqli Sousla :Kök Souslu Spagetti Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Bütün fəsillərdə rahatlıqla tapa biləcəyiniz ən qənaətcil tərəvəzlərdən biri olan kök salatlarınıza və ya yeməklərinizə atılır, canlı rəngi və özünəməxsus dadı ilə mədələrə ziyafət verir. Tərkibindəki vitamin dəyərini demirəm belə. Bugünkü reseptimizdə qeyri-adi bişirmə üsulu ilə kökdən istifadə edəcəyik.Makaronda istifadə etdiyiniz qaymaq və yağ kimi sousları unudun. Bu gün kökü bir neçə inqrediyentlə birləşdirərək sous hazırlayacağıq.
Makaron və sousumuz bir araya gələndə həm çox sağlıqlı, həm də baş gicəlləndirici dadı ilə bildiyiniz bütün makaronları unutduracaq bu resepti hazırlamaq istəyəcəksiniz.
Bütün fəsillərdə rahatlıqla tapa biləcəyiniz ən qənaətcil tərəvəzlərdən biri olan kök salatlarınıza və ya yeməklərinizə atılır, canlı rəngi və özünəməxsus dadı ilə mədələrə ziyafət verir. Tərkibindəki vitamin dəyərini demirəm belə. Bugünkü reseptimizdə qeyri-adi bişirmə üsulu ilə kökdən istifadə edəcəyik.Makaronda istifadə etdiyiniz qaymaq və yağ kimi sousları unudun. Bu gün kökü bir neçə inqrediyentlə birləşdirərək sous hazırlayacağıq.
Makaron və sousumuz bir araya gələndə həm çox sağlıqlı, həm də baş gicəlləndirici dadı ilə bildiyiniz bütün makaronları unutduracaq bu resepti hazırlamaq istəyəcəksiniz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
20 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
1 paket spagetti makaron2 litr su
1 çay qaşığı duz
Kök sousu üçün:
5 ədəd orta ölçü kök
2 diş sarımsaq
4 xörək qaşığı zeytun yağı
1 stəkan su
2 çay qaşığı duz
1/2 çay qaşığı qara istiot
Üzəri üçün:
4 xörək qaşığı kəsmik pendir
1/2 dəstə cəfəri
Hazırlanma qaydası:
Kök souslu spagetti reseptinin ipucu
Kökünüzün ölçüsündən asılı olaraq əlavə edilməli olan duz miqdarı dəyişə bilər.
Sosunuzu robotdan keçirdikdən sonra dadına baxa və zövqünüzə uyğun duzun miqdarını tənzimləyə bilərsiniz.
Bu resept üçün spagetti makaronundan istifadə etməyiniz tələb olunmur. İstəsəniz buruq, kəpənək kimi müxtəlif növ makaronları da seçə bilərsiniz. Bişirmə vaxtı üçün paketdəki dəqiqə tövsiyəsinə əməl edə bilərsiniz.
Cəfəri sevmirsinizsə, onun əvəzinə eyni miqdarda təzə şüyüd, ispanaq və nanə kimi müxtəlif göyərti ilə hazırlaya bilərsiniz.
Kökləri soyub 3 hissəyə bölün və qazançaya qoyub üzərini örtəcək qədər su əlavə edib yumşaq olana qədər orta istilikdə təxminən 20-30 dəqiqə bişirin. Kökün ortasına diş çubuğunu batıraraq tam bişib-bişmədiyini yoxlaya bilərsiniz.
Kök bişdikdən sonra süzüb mətbəx robotuna qoyun. Üzərinə 2 diş soyulmuş sarımsaq, 4 xörək qaşığı zeytun yağı, 2 çay qaşığı duz, 1/2 çay qaşığı qara bibər və 1 stəkan su əlavə edib püre halına gələnə qədər qarışdırın.
Böyük bir qazanda 2 litr suya 1 çay qaşığı duz əlavə edib qaynadın.
Su qaynayanda 1 paket makaron əlavə edin və təxminən 9-10 dəqiqə qaynadıb süzün.
Yarım dəstə cəfərini xırda doğrayın.
Kök sousunu böyük bir qazana əlavə edin və aşağı istilikdə bişirməyə başlayın. 2-3 dəqiqə qarışdıraraq bişdikdən sonra qaynadılmış makaronu əlavə edib qarışdırın ki, sousla birləşsin.
Üzərinə doğranmış cəfəri və kəsmik əlavə edib qarışdırın.
Spagetti makaronlarınız hazırdır.
Dərin boşqaba çəkib süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Kökünüzün ölçüsündən asılı olaraq əlavə edilməli olan duz miqdarı dəyişə bilər.
Sosunuzu robotdan keçirdikdən sonra dadına baxa və zövqünüzə uyğun duzun miqdarını tənzimləyə bilərsiniz.
Bu resept üçün spagetti makaronundan istifadə etməyiniz tələb olunmur. İstəsəniz buruq, kəpənək kimi müxtəlif növ makaronları da seçə bilərsiniz. Bişirmə vaxtı üçün paketdəki dəqiqə tövsiyəsinə əməl edə bilərsiniz.
Cəfəri sevmirsinizsə, onun əvəzinə eyni miqdarda təzə şüyüd, ispanaq və nanə kimi müxtəlif göyərti ilə hazırlaya bilərsiniz.
Kökləri soyub 3 hissəyə bölün və qazançaya qoyub üzərini örtəcək qədər su əlavə edib yumşaq olana qədər orta istilikdə təxminən 20-30 dəqiqə bişirin. Kökün ortasına diş çubuğunu batıraraq tam bişib-bişmədiyini yoxlaya bilərsiniz.
Kök bişdikdən sonra süzüb mətbəx robotuna qoyun. Üzərinə 2 diş soyulmuş sarımsaq, 4 xörək qaşığı zeytun yağı, 2 çay qaşığı duz, 1/2 çay qaşığı qara bibər və 1 stəkan su əlavə edib püre halına gələnə qədər qarışdırın.
Böyük bir qazanda 2 litr suya 1 çay qaşığı duz əlavə edib qaynadın.
Su qaynayanda 1 paket makaron əlavə edin və təxminən 9-10 dəqiqə qaynadıb süzün.
Yarım dəstə cəfərini xırda doğrayın.
Kök sousunu böyük bir qazana əlavə edin və aşağı istilikdə bişirməyə başlayın. 2-3 dəqiqə qarışdıraraq bişdikdən sonra qaynadılmış makaronu əlavə edib qarışdırın ki, sousla birləşsin.
Üzərinə doğranmış cəfəri və kəsmik əlavə edib qarışdırın.
Spagetti makaronlarınız hazırdır.
Dərin boşqaba çəkib süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz