Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Un və Sirkəli Piroq Resept: Praktik və Dadlıdır!

Un və Sirkəli Piroq Resept: Praktik və Dadlıdır!

1 126
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
630 calories, 6 grams fat
Un və Sirkəli Piroq Resept: Praktik və Dadlıdır!

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən börək resepti.
Un və sirkə ilə hazırlanan bu inanılmaz praktik xəmir resepti həm əllə yuvarlanması, həm də xırtıldayan paxlava yufkasına bənzəməsi ilə diqqət çəkir. İki fərqli inqrediyentdən istifadə etməklə klassik xəmirlərdən fərqli bir dad təqdim edən bu resept, içlik müxtəlifliyi ilə hər zövqə xitab edir. Onu sevdiyiniz pendir və cəfəri kombinasiyası ilə hazırlaya bilərsiniz və ya qiymə, kartof və ya ispanaqdan istifadə edə bilərsiniz. Hazırlanması çox asan olan bu xəmir resepti səhər yeməyi, çay saatı və ya əsas yeməyin yanında praktik seçim olacaq.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

6 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

15 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

30 dəqiqə

Tərkibi:

  • 4 ədəd yuxa

  • Sous üçün:
  • 1 su stəkanı duru yağ
  • 1 xörək qaşığı un
  • 1 xörək qaşığı sirkə

  • Daxili harç üçün:
  • 200 qram pendir
  • 10 cəfəri

Hazırlanma qaydası:

Bir sousu hazırlamaq üçün bütün inqrediyentləri qarışdırın. Yuxaları masanın üstünə qoyun və 8 bərabər hissəyə kəsin. Sousu hər parçanın üzərinə sürtün. İçliyi böldüyünüz yuxa öarçalarının ortasına qoyun. İçliklərinizi enli hissəyə qoyun və rulon şəklində bükün. Bütün parçalar üçün eyni şeyi edin və onları siniyə qoyun. Üzərlərinə yumurta sarısı sürtün və qara zirə və ya küncüt toxumu səpin. Əvvəlcədən 180 dərəcədə isidilmiş sobada 20-25 dəqiqə qızılı rəng alana qədər bişirin. İsti-isti servis edin və dadından ləzzət alın.
Nuş olsun.



Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz