Un və Sirkəli Piroq Resept: Praktik və Dadlıdır!
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən börək resepti.
Un və sirkə ilə hazırlanan bu inanılmaz praktik xəmir resepti həm əllə yuvarlanması, həm də xırtıldayan paxlava yufkasına bənzəməsi ilə diqqət çəkir. İki fərqli inqrediyentdən istifadə etməklə klassik xəmirlərdən fərqli bir dad təqdim edən bu resept, içlik müxtəlifliyi ilə hər zövqə xitab edir. Onu sevdiyiniz pendir və cəfəri kombinasiyası ilə hazırlaya bilərsiniz və ya qiymə, kartof və ya ispanaqdan istifadə edə bilərsiniz. Hazırlanması çox asan olan bu xəmir resepti səhər yeməyi, çay saatı və ya əsas yeməyin yanında praktik seçim olacaq.
Un və sirkə ilə hazırlanan bu inanılmaz praktik xəmir resepti həm əllə yuvarlanması, həm də xırtıldayan paxlava yufkasına bənzəməsi ilə diqqət çəkir. İki fərqli inqrediyentdən istifadə etməklə klassik xəmirlərdən fərqli bir dad təqdim edən bu resept, içlik müxtəlifliyi ilə hər zövqə xitab edir. Onu sevdiyiniz pendir və cəfəri kombinasiyası ilə hazırlaya bilərsiniz və ya qiymə, kartof və ya ispanaqdan istifadə edə bilərsiniz. Hazırlanması çox asan olan bu xəmir resepti səhər yeməyi, çay saatı və ya əsas yeməyin yanında praktik seçim olacaq.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
30 dəqiqəTərkibi:
- 4 ədəd yuxa
- 1 su stəkanı duru yağ
- 1 xörək qaşığı un
- 1 xörək qaşığı sirkə
- 200 qram pendir
- 10 cəfəri
Sous üçün:
Daxili harç üçün:
Hazırlanma qaydası:
Bir sousu hazırlamaq üçün bütün inqrediyentləri qarışdırın. Yuxaları masanın üstünə qoyun və 8 bərabər hissəyə kəsin. Sousu hər parçanın üzərinə sürtün. İçliyi böldüyünüz yuxa öarçalarının ortasına qoyun. İçliklərinizi enli hissəyə qoyun və rulon şəklində bükün. Bütün parçalar üçün eyni şeyi edin və onları siniyə qoyun. Üzərlərinə yumurta sarısı sürtün və qara zirə və ya küncüt toxumu səpin. Əvvəlcədən 180 dərəcədə isidilmiş sobada 20-25 dəqiqə qızılı rəng alana qədər bişirin. İsti-isti servis edin və dadından ləzzət alın.
Nuş olsun.
Nuş olsun.
Şərhlər 0
Şərh Yaz