Ələyəz aşı - Naxçıvan mətbəxinin sirrli resepti - Hazırlanma qaydası
Yemək Haqqında:
Azərbaycan mətbəxindən Milli yeməklər resepti.
Nə qədər ki, süfrələrimizi bu təamdan əksik etməmişik, qış fəslinin şaxtası da, sazağı da bizi qorxutmayacaq.
Nə qədər ki, süfrələrimizi bu təamdan əksik etməmişik, qış fəslinin şaxtası da, sazağı da bizi qorxutmayacaq.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
3 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
30 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
60 dəqiqəTərkibi:
3-4 tikə qovurma1 ədəd baş soğan
1 litr su
30 qr quru ələyəz
200 qram düyü (və ya yarma)
1 ədəd pomidor (sarıçiçək)
duz
istiot
Hazırlanma qaydası:
Soğan doğranıb qızardılır, su əlavə olunur. Su qaynayanda ələyəz doğranıb içinə tökülür. Bir az qaynayandan sonra yarmanı əlavə edin. Pomidor və ya sarıçiçək, duz, istiot vurulur. Bu yeməyi yarma əvəzinə düyü və qovruma ilə də bişirmək olar.
Şərhlər 0
Şərh Yaz