Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Ələyəz aşı - Naxçıvan mətbəxinin sirrli resepti - Hazırlanma qaydası

Ələyəz aşı - Naxçıvan mətbəxinin sirrli resepti - Hazırlanma qaydası

79
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
360 calories, 3 grams fat
Ələyəz aşı - Naxçıvan mətbəxinin sirrli resepti - Hazırlanma qaydası

Yemək Haqqında:

Azərbaycan mətbəxindən Milli yeməklər resepti.
Nə qədər ki, süfrələrimizi bu təamdan əksik etməmişik, qış fəslinin şaxtası da, sazağı da bizi qorxutmayacaq.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

3 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

30 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

60 dəqiqə

Tərkibi:

3-4 tikə qovurma
1 ədəd baş soğan
1 litr su
30 qr quru ələyəz
200 qram düyü (və ya yarma)
1 ədəd pomidor (sarıçiçək)
duz
istiot

Hazırlanma qaydası:

Soğan doğranıb qızardılır, su əlavə olunur. Su qaynayanda ələyəz doğranıb içinə tökülür. Bir az qaynayandan sonra yarmanı əlavə edin. Pomidor və ya sarıçiçək, duz, istiot vurulur. Bu yeməyi yarma əvəzinə düyü və qovruma ilə də bişirmək olar.

Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz