Naxçıvan Mətbəxindən Məşhur Daş Küftə Resepti
![Naxçıvan Mətbəxindən Məşhur Daş Küftə Resepti](/uploads/posts/2022-12/Mir.az-bd82e5d7-7ddb-4a62-989c-f9ade682f6ad.webp)
Yemək Haqqında:
Azərbaycan mətbəxindən Yemək resepti.
Ət daşı” adlanan xüsusi yasdı daş üstündə döyülən ətdən hazırlanan Naxçıvan mətbəxinin ən məşhur yeməyi. Mir.az ləzzətli və fərqli bişirilmə üsulu ilə Daş küftə reseptini təqdim edir.
Ət daşı” adlanan xüsusi yasdı daş üstündə döyülən ətdən hazırlanan Naxçıvan mətbəxinin ən məşhur yeməyi. Mir.az ləzzətli və fərqli bişirilmə üsulu ilə Daş küftə reseptini təqdim edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
140 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
- 400 qram ət
- 1-2 tikə quyruq
- 1 ədəd baş soğan
- 50-60 qram noxud (suda isladılmış)
- 50-60 qram düyü
- 1 ədəd yumurta
- Yarım çay qaşığı nanə qurusu
- Yarım çay qaşığı tərxun qurusu
- Yarım çay qaşığı reyhan qurusu
- Yarım çay qaşığı mərzə qurusu
- Yarım çay qaşığı istiot
- Yarım çay qaşığı sarıçiçək
- 1 xörək qaşığı tomat və ya pomidor pastası
- 4 ədəd alça turşusu
- 1 çay qaşığı duz
Hazırlanma qaydası:
Tikə əti 2 saat dayanmadan “ət daşı” adlanan xüsusi yasdı daşın üzərində ağac toxmaqla qiymə halına gələnədək döyün. Qiymə halına düşdükdə üzərinə isladılmış noxud, quyruq, soğan əlavə edib birlikdə döyün. Üzərinə göyərti qurusu ( nanə, mərzə, reyhan, şüyüd və tərxun qurusu) ovun və yumru düyü, duz, istiot, sarıçiçək, yumurta,azca isti su da əlavə edib əllə yaxşıca qarışdırın. Hazır qiyməni bir ovucun içərisinə sığacaq böyüklükdə kündələrə ayrın. Kündələrin içərisinə alça, gavalı və ya albuxara turşusu qoyub yuvarlayın. (Bəzi hallarda isə duzlu yumurta qoyulur). Küftələri qaynar suya salıb bişirib çıxarın. Qazanda qaynayan suya duz, sarıçiçək və ya tomat vurub küftələri də içinə əlavə edib bişirin. Daş küftəsinə bəzi bölgələrdə kartof da vurulur.
NUŞ OLSUN ?.
NUŞ OLSUN ?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz