Keks reseptlərində həmişə süd və ya qatıq istifadə olunur. Amma bu dəfə vəziyyət fərqlidir. Fərqli üsulla yumşaq, pambıq kimi keks hazırlayırıq. Əlinizlə sıxanda heç vaxt əzilməyən və əvvəlki
Ləvəngi — Azərbaycanın Talış mətbəxinə aid milli yemək. İçi doldurulan balıq və ya toyuqdan hazırlanır. Ləvəngi sözünün ilkin mənası talış dilində "içi doldurulmuş" deməkdir. Talışca
Elə reseptlər var ki, dəbdən düşmür. Orman kababı Osmanlı mətbəxinin aşpazlarının yetişdiyi Bolu şəhərinə xas bir yeməkdir, digər sulu ət yeməklərindən ən böyük fərqi tərkibində noxudun bol
Azərbaycan mətbəxində “Xanların kababı” mənasını verən “Xan kababı” kimi bir yemək növü var. Lakin bu yeməyin orijinal adı ümumiyyətlə “Kan Kabab” deyil, tərcümədə o qədər də xoş səslənməyən “Qan
Qonaqlıq üçün nəfis və dadlı bir yemək resepti axtarırsınızsa, sultan kabab məhz sizin üçündür. Sultan kabab tərəvəz və ət qarışığından ibarətdir. Tərəvəz qızardılmır, sobaya qoyulur. Buna görə dad