Xəmirin içində Gizlənən Dad: Sultan Kababı Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Kabab resepti.
Qonaqlıq üçün nəfis və dadlı bir yemək resepti axtarırsınızsa, sultan kabab məhz sizin üçündür. Sultan kabab tərəvəz və ət qarışığından ibarətdir. Tərəvəz qızardılmır, sobaya qoyulur. Buna görə dad daha yüngül olur. Üstünə gözəl beşamel sousu tökülür. Holland pendiri isə dadı zirvəyə çıxarır. Sultan kabab ən doyurucu və dadlı reseptlərdən biridir. Bu resepti mütləq sınayın.
Qonaqlıq üçün nəfis və dadlı bir yemək resepti axtarırsınızsa, sultan kabab məhz sizin üçündür. Sultan kabab tərəvəz və ət qarışığından ibarətdir. Tərəvəz qızardılmır, sobaya qoyulur. Buna görə dad daha yüngül olur. Üstünə gözəl beşamel sousu tökülür. Holland pendiri isə dadı zirvəyə çıxarır. Sultan kabab ən doyurucu və dadlı reseptlərdən biridir. Bu resepti mütləq sınayın.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
30 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
40 dəqiqəTərkibi:
Ət hissəsi üçün:
250 qram qiymə ət
1 soğan
1 xörək qaşığı tomat pastası
3 xörək qaşığı yağ
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara bibər
Tərəvəz hissəsi üçün:
2 kartof
1 qırmızı bibər
2 yaşıl bibər
1 stəkan noxud
Bechamel sousu üçün:
2 qaşıq kərə yağı
2 xörək qaşığı un
3,5-4 stəkan süd
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara istiot
Bükmək:
3 yuxa
Üstü üçün:
100 qram sürtgəcdən keçirilmiş çedar pendiri
Hazırlanma qaydası:
1. Əti qazana qoyun, yağ və süd əlavə etmədən suyunu çıxana qədər bişirin.

2. Su çəkildikdən sonra yağı, doğranmış soğanı və tomat pastasını əlavə edib qovurun. Qazanın qapağını səviyyəsinə qədər su əlavə edərək bağlayın. Pişirmə vaxtı üçün yarım saat kifayətdir.

3. Ət bişərkən tərəvəzləri kublar şəklində doğrayın, çox az yağla qarışdırın və sobaya qoyun.

4. Bişmiş ət və tərəvəzləri birləşdirin və yaxşı qarışdırın.

5. Yuxanızı kasanın içinə salıb, kənarından sallanacaq şəkildə kəsin. Yuxanı qaba yerləşdirin, içinə ət və tərəvəzləri qoyun və üzərinə yuxanın kasadan kənarda qalan hissəsi ilə örtün.

6. Beşamel sousu üçün unu kərə yağında qoxusu çıxana qədər qovurun, az-az süd əlavə edib qarışdırın. Ədviyyat əlavə edib ocağı söndürün.

7. Yuxaların üzərinə bir qaşıq səpin. Üzərinə rəndələnmiş holland pendiri səpin 180 dərəcə qızdırılmış sobaya qoyun. 20 dəqiqə bişirin.

8. Sobadan çıxarın və isti-isti servis edin. Nuş olsun.

2. Su çəkildikdən sonra yağı, doğranmış soğanı və tomat pastasını əlavə edib qovurun. Qazanın qapağını səviyyəsinə qədər su əlavə edərək bağlayın. Pişirmə vaxtı üçün yarım saat kifayətdir.

3. Ət bişərkən tərəvəzləri kublar şəklində doğrayın, çox az yağla qarışdırın və sobaya qoyun.

4. Bişmiş ət və tərəvəzləri birləşdirin və yaxşı qarışdırın.

5. Yuxanızı kasanın içinə salıb, kənarından sallanacaq şəkildə kəsin. Yuxanı qaba yerləşdirin, içinə ət və tərəvəzləri qoyun və üzərinə yuxanın kasadan kənarda qalan hissəsi ilə örtün.

6. Beşamel sousu üçün unu kərə yağında qoxusu çıxana qədər qovurun, az-az süd əlavə edib qarışdırın. Ədviyyat əlavə edib ocağı söndürün.

7. Yuxaların üzərinə bir qaşıq səpin. Üzərinə rəndələnmiş holland pendiri səpin 180 dərəcə qızdırılmış sobaya qoyun. 20 dəqiqə bişirin.

8. Sobadan çıxarın və isti-isti servis edin. Nuş olsun.
Şərhlər 0
Şərh Yaz