Yumşaq Dad: Tez Hazırlanan Kipr Desert Resepti
Yemək Haqqında:
Kipr mətbəxindən desert resepti.
Sizi ilk cəhddə usta bir aşpaz bu asan Kipr deserti resepti ləzzətli dadı ilə çay saatlarınızı şad edəcək. Bu dadlı resept üçün sizi mətbəxə aparaq!
Sizi ilk cəhddə usta bir aşpaz bu asan Kipr deserti resepti ləzzətli dadı ilə çay saatlarınızı şad edəcək. Bu dadlı resept üçün sizi mətbəxə aparaq!
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
20 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
30 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
15 dəqiqəTərkibi:
Tort üçün:3 yumurta
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan çörək qırıntıları
1 stəkan kokos
1 stəkan mavi haşhaş toxumu
1/2 fincan yağ
1/2 fincan əzilmiş qoz
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
Şərbət üçün:
2 stəkan şəkər
2,5 stəkan su
Krem üçün:
1 litr süd
1/2 fincan un
1/2 fincan qarğıdalı nişastası
1 stəkan şəkər
1 paket vanil
Artıq:
1 stəkan kokos
Hazırlanma qaydası:
1. Əvvəlcə karamelize şərbətimizi hazırlayaq. Qazana şəkəri qoyub ort xodda qovururuq.
2. Əriyib qəhvəyi rəng alanda qazın xodunu azaldaq, qaynar suyumuzu qazanın kənarından astaca tökək.
3. Orta xodda qaynayarkən qarışdıraq ki, qəliblənmiş şəkər ərisin. Tamamilə əriyəndən sonra şərbətimizi soyumağa qoyuruq.
4. Dərin bir qabda yumurta və şəkəri mikserlə 5 dəqiqə sürətli xodda qarışdırın. Yağ, qoz, kokos, çörək qırıntıları, qabartma tozu və vanili əlavə edib qarışdırmağa davam edin.
5. Sinini yağlayıb qarışığı tökürük və əvvəlcədən isidilmiş sobada 165 dərəcə temperaturda 15 dəqiqə bişiririk.
6. Keksimiz bişərkən pudinqi hazırlayaq. Bişmiş keks ilıqlaşdıqda sonra üzərinə çəngəllə deşiklər açıb şərbəti tökürük.
7 Sonra bişmiş pudinqi keksimizin üzərinə səpirik. İlıqlaşandan sonra kokosu hər tərəfinə yayırıq. Bir qədər dinləndirdikdən sonra servis üçün hazır olacaq. Nuş olsun.
2. Əriyib qəhvəyi rəng alanda qazın xodunu azaldaq, qaynar suyumuzu qazanın kənarından astaca tökək.
3. Orta xodda qaynayarkən qarışdıraq ki, qəliblənmiş şəkər ərisin. Tamamilə əriyəndən sonra şərbətimizi soyumağa qoyuruq.
4. Dərin bir qabda yumurta və şəkəri mikserlə 5 dəqiqə sürətli xodda qarışdırın. Yağ, qoz, kokos, çörək qırıntıları, qabartma tozu və vanili əlavə edib qarışdırmağa davam edin.
5. Sinini yağlayıb qarışığı tökürük və əvvəlcədən isidilmiş sobada 165 dərəcə temperaturda 15 dəqiqə bişiririk.
6. Keksimiz bişərkən pudinqi hazırlayaq. Bişmiş keks ilıqlaşdıqda sonra üzərinə çəngəllə deşiklər açıb şərbəti tökürük.
7 Sonra bişmiş pudinqi keksimizin üzərinə səpirik. İlıqlaşandan sonra kokosu hər tərəfinə yayırıq. Bir qədər dinləndirdikdən sonra servis üçün hazır olacaq. Nuş olsun.
Şərhlər 0
Şərh Yaz