Puf börəyi resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən börək resepti.
Səhər yeməyindən çay saatına kimi müxtəlif yeməklərdə rahatlıqla təqdim oluna bilən xırtıldayan xəmir resepti puf böreyidir. Hazırlanması olduqca asandır, yalnız xəmirin 45-50 dəqiqə dincəlməsi lazımdır. Bir saat tez dursanız, qızardılmış xəmiriniz hazırdır.
İstər pendirlə, istərsə də qiymə ilə. Bulud kimi qabarıq, nar kimi qızardılmış şirniyyat.
Səhər yeməyindən çay saatına kimi müxtəlif yeməklərdə rahatlıqla təqdim oluna bilən xırtıldayan xəmir resepti puf böreyidir. Hazırlanması olduqca asandır, yalnız xəmirin 45-50 dəqiqə dincəlməsi lazımdır. Bir saat tez dursanız, qızardılmış xəmiriniz hazırdır.
İstər pendirlə, istərsə də qiymə ilə. Bulud kimi qabarıq, nar kimi qızardılmış şirniyyat.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
30 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
30 dəqiqəTərkibi:
Xəmir üçün:1 stəkan süd
1 paket qabartma tozu
1 çay qaşığı duz
3,5-4 stəkan un
Daxili üçün:
200 qram ağ pendir
1/3 dəstə cəfəri
Qızartmaq üçün:
2 stəkan günəbaxan yağı
Hazırlanma qaydası:
1. Undan başqa bütün inqrediyentləri birləşdirin və yaxşı qarışdırın.
2. Unu az-az əlavə edin.
3. Yoğurmağa başlayın. Yumşaq, ələ yapışmayan xəmir olmalıdır.
4. Qozdan böyük parçalar götürün və oxlov köməyi ilə açın.
5. İç məhlulu qoyduqdan sonra yarım ay şəklində bağlayın və kənarlarını sıxın.
6. Tavaya yağı töküb qızdırın. Hər iki tərəfini yağda qızardın.
7. Sonra isti servis edin. Nuş olsun?
2. Unu az-az əlavə edin.
3. Yoğurmağa başlayın. Yumşaq, ələ yapışmayan xəmir olmalıdır.
4. Qozdan böyük parçalar götürün və oxlov köməyi ilə açın.
5. İç məhlulu qoyduqdan sonra yarım ay şəklində bağlayın və kənarlarını sıxın.
6. Tavaya yağı töküb qızdırın. Hər iki tərəfini yağda qızardın.
7. Sonra isti servis edin. Nuş olsun?
Şərhlər 0
Şərh Yaz