Badımcan şorbası resepti və hazırlanma qaydası
![Badımcan şorbası resepti və hazırlanma qaydası](/uploads/posts/2022-11/Mir.az-koz-patlican-corbasi-yemekcom-940x627.webp)
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şorba resepti.
Badımcan Şorbası Resepti
Süfrələrimizdə ən çox sevilən tərəvəzlərdən biri, bəlkə də birincisi badımcandır. Biz hamımız badımcanlı yeməkləri sevirik və tez-tez hazırlayırıq. Amma çoxumuz yəqin ki, badımcan şorbası reseptini eşitməmişik. Halbuki hazırlanandan sonra doya bilməyəcəyiniz bir daddır.
Badımcan şorbasının necə hazırlanacağı ilə maraqlananlar üçün reseptimizin hiyləsi közlənmiş badımcandan istifadə etməyimizdir. Həm əvvəllər bişirildiyi üçün şorbanın bişmə zamanını qısaldır, həm də şorbaya fərqli bir dad qatdığı üçün közlənmiş badımcana üstünlük veririk.
İstəsəniz, badımcanı ocaqda, manqalda və ya sobada közləyə bilərsiniz və ya hazır közlənmiş badımcandan istifadə edə bilərsiniz.
Badımcan Şorbası Reseptini hazırladıqdan sonra onun sevimli şorba reseptləri arasında olacağına əminik.
Badımcan Şorbası Resepti
Süfrələrimizdə ən çox sevilən tərəvəzlərdən biri, bəlkə də birincisi badımcandır. Biz hamımız badımcanlı yeməkləri sevirik və tez-tez hazırlayırıq. Amma çoxumuz yəqin ki, badımcan şorbası reseptini eşitməmişik. Halbuki hazırlanandan sonra doya bilməyəcəyiniz bir daddır.
Badımcan şorbasının necə hazırlanacağı ilə maraqlananlar üçün reseptimizin hiyləsi közlənmiş badımcandan istifadə etməyimizdir. Həm əvvəllər bişirildiyi üçün şorbanın bişmə zamanını qısaldır, həm də şorbaya fərqli bir dad qatdığı üçün közlənmiş badımcana üstünlük veririk.
İstəsəniz, badımcanı ocaqda, manqalda və ya sobada közləyə bilərsiniz və ya hazır közlənmiş badımcandan istifadə edə bilərsiniz.
Badımcan Şorbası Reseptini hazırladıqdan sonra onun sevimli şorba reseptləri arasında olacağına əminik.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
10 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
15 dəqiqəTərkibi:
- 2 xörək qaşığı kərə yağı
- 1,5 xörək qaşığı un
- 1 banka közlənmiş badımcan
- 3 diş sarımsaq (doğranmış)
- 3 stəkan süd (soyuq)
- 4 stəkan su
- 1 stəkan holland pendiri (rəndələnmiş)
- 1 çay qaşığı duz
- 1 çay qaşığı qara bibər
- 1 çay qaşığı muskat qozu
Hazırlanma qaydası:
1. Əvvəlcə kərə yağını qazanda əridin, unu əlavə edib 2-3 dəqiqə qovurun.
2. Un qovrulduqdan sonra 1 banka közlənmiş badımcanı əlavə edib qarışdırırıq.
3. Sonra doğranmış sarımsağı əlavə edin və qarışdırmağa davam edin.
4. Sonra davamlı qarışdıraraq soyuq südü az-az əlavə edin.
5. Sonra suyu əlavə edin.
6. Ara-sıra qarışdıraraq, orta odda bir qaynadın.
7. Qaynayanda rəndələnmiş holland pendirini əlavə edib qarışdırırıq.
8. Duz, qara istiot və rəndələnmiş muskat tozunu əlavə edib dad verdikdən sonra 1-2 dəfə daha qaynadın.
9. Və ocaqdan götürün.
2. Un qovrulduqdan sonra 1 banka közlənmiş badımcanı əlavə edib qarışdırırıq.
3. Sonra doğranmış sarımsağı əlavə edin və qarışdırmağa davam edin.
4. Sonra davamlı qarışdıraraq soyuq südü az-az əlavə edin.
5. Sonra suyu əlavə edin.
6. Ara-sıra qarışdıraraq, orta odda bir qaynadın.
7. Qaynayanda rəndələnmiş holland pendirini əlavə edib qarışdırırıq.
8. Duz, qara istiot və rəndələnmiş muskat tozunu əlavə edib dad verdikdən sonra 1-2 dəfə daha qaynadın.
9. Və ocaqdan götürün.
Şərhlər 0
Şərh Yaz