Paxlalılardan Gələn Ləzzət: Anadolu Şorbası Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şorba resepti.
Bol paxlalılı olan bu şorba xüsusilə qış aylarında doyurucu xüsusiyyəti ilə ön plana çıxır. Klassik şorba reseptlərindən sıxılanlar üçün qidalı və fərqli şorba alternativi olaraq hazırlanır.Üstünə soğan sousu əlavə edilərək dadı ikiqat artır. Bu qidalı və doyurucu şorba reseptini mütləq sınamalısınız.
Mir.az Anadolu şorbası reseptini təqdim edir.
Bol paxlalılı olan bu şorba xüsusilə qış aylarında doyurucu xüsusiyyəti ilə ön plana çıxır. Klassik şorba reseptlərindən sıxılanlar üçün qidalı və fərqli şorba alternativi olaraq hazırlanır.Üstünə soğan sousu əlavə edilərək dadı ikiqat artır. Bu qidalı və doyurucu şorba reseptini mütləq sınamalısınız.
Mir.az Anadolu şorbası reseptini təqdim edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
20 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
15 dəqiqəTərkibi:
1 xörək qaşığı qırmızı mərcimək1 xörək qaşığı düyü
1 xörək qaşığı yaşıl mərcimək
1 xörək qaşığı bulqur
7 stəkan su
İçərisi ( tərbiyəsi ) üçün:
1 stəkan qatıq
1 ədəd yumurta sarısı
1 xörək qaşığı un
Sous üçün:
1 ədəd soğan
1 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı zeytun yağı
1 çay qaşığı acı bibər tozu
1/2 çay qaşığı qara istiot
1.5 çay qaşığı quru nanə
Hazırlanma qaydası:
Əvvəlcə paxlalıları yaxşıca yuyun və 7 stəkan su tökülmüş qazana əlavə edib qaynadın.Qaynamağa başlayanda ocağı azaldıb paxlalılar yumşalana qədər bişirin.
Digər tərəfdən içərisi nüçün yumurta, un və qatığı qarışdırın və qaynayan şorba suyundan bir stəkan götürüb üzərinə töküb tez-tez qarışdırmağa davam edin. Qarışdırdıqdan sonra soyuması üçün kənara qoyun.
Hazırlanmış qarışığı şorbaya yavaş-yavaş tökün və şorbanın çürüməməsi üçün qaynayana qədər tez-tez qarışdırın.
Qaynadıqdan sonra duz əlavə edin.
Sous üçün soğanı xırda doğrayın.
Sous qabına kərə yağı və zeytun yağını töküb qızdırın və soğanları yumşalana qədər qızardın.
Ən sonda şorba hazır olduqdan sonra sousu şorbanın üzərinə töküb servis edin.
NUŞ OLSUN 😋
Digər tərəfdən içərisi nüçün yumurta, un və qatığı qarışdırın və qaynayan şorba suyundan bir stəkan götürüb üzərinə töküb tez-tez qarışdırmağa davam edin. Qarışdırdıqdan sonra soyuması üçün kənara qoyun.
Hazırlanmış qarışığı şorbaya yavaş-yavaş tökün və şorbanın çürüməməsi üçün qaynayana qədər tez-tez qarışdırın.
Qaynadıqdan sonra duz əlavə edin.
Sous üçün soğanı xırda doğrayın.
Sous qabına kərə yağı və zeytun yağını töküb qızdırın və soğanları yumşalana qədər qızardın.
Ən sonda şorba hazır olduqdan sonra sousu şorbanın üzərinə töküb servis edin.
NUŞ OLSUN 😋
Şərhlər 0
Şərh Yaz