Heyva Və Şekər Tozuyla Başa Gələn Heyva Resepti
![Heyva Və Şekər Tozuyla Başa Gələn Heyva Resepti](/uploads/posts/2022-11/Mir.az-2b6d6a1c-44aa-4e0f-a113-6d123d5302fa.webp)
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Desert resepti.
Heyva deserti çörək heyvasından hazırlanan şərbətli türk desertidir. Adətən krem və püstə ilə verilir. İlk çap olunmuş yemək kitabı olan “Melceü't-Tabbahin”də bir resept var.
Heyva deserti çörək heyvasından hazırlanan şərbətli türk desertidir. Adətən krem və püstə ilə verilir. İlk çap olunmuş yemək kitabı olan “Melceü't-Tabbahin”də bir resept var.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
3-5 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
120 dəqiqəTərkibi:
- 4 ortaboy heyva
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1 böyük stəkan su
- Yarım limonun suyu
- Bəzəmək üçün dondurma, qaymaq və ya kremşanti
Hazırlanma qaydası:
1. Heyvaların qabığını soyun, ortasını kəsin və toxumlarını çıxarın.
2. Heyvanın qabıqlarını qazanın dibinə düzün.
3. Heyvalar düzülür, heyvanın tumları əlavə edilir,ardıyla da şəkər tozu səpilir.
4. Qazana su əlavə edib zəif odda 2 saat bişirin, arada yoxlayın ki,çox bişib əzilməsin. Suyu az olarsa əlavə edə bilərsiniz.
5. Dondurma və ya kremşanti ilə servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun?
2. Heyvanın qabıqlarını qazanın dibinə düzün.
3. Heyvalar düzülür, heyvanın tumları əlavə edilir,ardıyla da şəkər tozu səpilir.
4. Qazana su əlavə edib zəif odda 2 saat bişirin, arada yoxlayın ki,çox bişib əzilməsin. Suyu az olarsa əlavə edə bilərsiniz.
5. Dondurma və ya kremşanti ilə servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun?
Şərhlər 0
Şərh Yaz