‘’Lavaşda Tənbəl Tantuni ‘’ resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Dadına doya bilməyəcəyiniz , həmişə arzu edəcəyiniz bir dad - Lavaşda Tənbəl Tantuni
Dadına doya bilməyəcəyiniz , həmişə arzu edəcəyiniz bir dad - Lavaşda Tənbəl Tantuni
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
1 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
Qiymə üçün:2 xörək qaşığı duru yağ
150 qram orta yağlı mal əti
2 diş doğranmış sarımsaq
1 çay qaşığı duz
1.5 çay qaşığı kimyon
1.5 çay qaşığı qırmızı bibər tozu
1 ədəd doğranmış bibər ( zövqə görə şirin və ya acı )
1 ədəd doğranmış pomidor
1 ədəd lavaş
İçərisi üçün:
1/4 dəstə doğranmış cəfəri
1/4 doğranmış pomidor
1/4 incə doğranmış sumaxlı soğan
Hazırlanma qaydası:
Yağı tavada qızdırın. Çəkilmiş mal əti qiyməsini qızartmağa başlayın.
Rəngləri dəyişməyə başlayan kimi qiyməyə sarımsaq və ədviyyati,doğranmış bibər və pomidorları əlavə edib qarışdırın.
Bibər və pomidor qiymə ilə yaxşıca bişdikdən sonra qabı ocaqdan götürün.
Lavaşı qiymənin yağına batırıb dəzgahın üstünə qoyun.
İçində hazırladığınız qiyməni qaşıq-qaşıq istədiyiniz qədər əlavə edin.Üzərine doğranmış cəfərini , sumağı , soğanı və xırda doğranmış pomidoru əlavə edin.
Yaxşı bükün və yarıya bölüb servis edin.
NUŞ OLSUN ?.
Rəngləri dəyişməyə başlayan kimi qiyməyə sarımsaq və ədviyyati,doğranmış bibər və pomidorları əlavə edib qarışdırın.
Bibər və pomidor qiymə ilə yaxşıca bişdikdən sonra qabı ocaqdan götürün.
Lavaşı qiymənin yağına batırıb dəzgahın üstünə qoyun.
İçində hazırladığınız qiyməni qaşıq-qaşıq istədiyiniz qədər əlavə edin.Üzərine doğranmış cəfərini , sumağı , soğanı və xırda doğranmış pomidoru əlavə edin.
Yaxşı bükün və yarıya bölüb servis edin.
NUŞ OLSUN ?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz