Portağal və Südllə Asan Hazırlanan Mannı keksi resepti
![Portağal və Südllə Asan Hazırlanan Mannı keksi resepti](/uploads/posts/2022-11/Mir.az-6da5fe7e-4f65-430a-b283-fae56ef666cf.webp)
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şirniyyat resepti.
Görünüşü ilə göz oxşayan,dadı damaxlarda qalacaq ‘’Portağallı Südlü Mannı ‘’keksi
Görünüşü ilə göz oxşayan,dadı damaxlarda qalacaq ‘’Portağallı Südlü Mannı ‘’keksi
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
8 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
10 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
- 3 xörək qaşığı qarğıdalı nişastası
- 1/2 stəkan şəkər tozu
- 2 stəkan təzə sıxılmış portağal suyu
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1 stəkan mannı
- 5 stəkan süd
- 1 paket vanil
Mannı qatı üçün:
Hazırlanma qaydası:
Portağal suyu,nişasta və şəkər tozunu qazana töküb çəngəl ilə yaxşıca qarışdırıb ocağın üstünə qoyub qatılaşana qədər bişirin.Bişdikdən sonra soyuması üçün kənara qoyun.
Ayrı bir qazanda süd, mannı, şəkər tozu və vanili qarışdırıb ocağın üstündə qatılaşana qədər bişirib,ocağı söndürürük.Bir az isidilmiş şüşə qabın içinə töküb üstünü hamarlayın.Üzərinə portağal sousunu tökün və soyuduqdan sonra xırda doğranmış portağal dilimləri və nanə ilə bəzəyin.
Soyuducuda kifayət qədər soyuduqdan sonra dilimlənərək servis edin.
NUŞ OLSUN?.
Ayrı bir qazanda süd, mannı, şəkər tozu və vanili qarışdırıb ocağın üstündə qatılaşana qədər bişirib,ocağı söndürürük.Bir az isidilmiş şüşə qabın içinə töküb üstünü hamarlayın.Üzərinə portağal sousunu tökün və soyuduqdan sonra xırda doğranmış portağal dilimləri və nanə ilə bəzəyin.
Soyuducuda kifayət qədər soyuduqdan sonra dilimlənərək servis edin.
NUŞ OLSUN?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz