Soyuq havalarda içinizi isidəcək “Tərəvəzli Şorba” resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Bol vitaminli,soyuq havalarda içinizi isidəcək “Tərəvəzli Şorba”hazırlamağa nə deyirsiz ?
Bol vitaminli,soyuq havalarda içinizi isidəcək “Tərəvəzli Şorba”hazırlamağa nə deyirsiz ?
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
2 ədəd kartof2 ədəd kök
1/2 soğan
3 stəkan toyuq suyu
(bulyondan da istifadə edə bilərsiniz)
1 stəkan isti su
1 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığ zeytun yağı
1 çay qaşığı qara bibər tozu
1 çay qaşığı duz
(toyuq bulyonunuz duzludursa, duz əlavə edərkən diqqətli olun)
Reyhan
Hazırlanma qaydası:
Kök və kartofu yuyub kup şəklində doğrayın.
Kərə yağı və zeytun yağı əridikdən sonra soğan əlavə edib qızardın.Soğan qızardıqdan sonra kökü və kartofu əlavə edib soğanla birlikdə 4-5 dəqiqə qızarma prosesini davam etdirin.Bu mərhələdə duz və istiot əlavə edin.Qazana toyuq suyu və qaynar su əlavə edib qapağını bağlayın.Kök və kartof yumşaq olana qədər aşağı istilikdə bişirin.
Bişdikdən sonra şorbanın üzərinə təzə reyhan əlavə edin.
NUŞ OLSUN ?.
Kərə yağı və zeytun yağı əridikdən sonra soğan əlavə edib qızardın.Soğan qızardıqdan sonra kökü və kartofu əlavə edib soğanla birlikdə 4-5 dəqiqə qızarma prosesini davam etdirin.Bu mərhələdə duz və istiot əlavə edin.Qazana toyuq suyu və qaynar su əlavə edib qapağını bağlayın.Kök və kartof yumşaq olana qədər aşağı istilikdə bişirin.
Bişdikdən sonra şorbanın üzərinə təzə reyhan əlavə edin.
NUŞ OLSUN ?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz