Soyuducuda saxlaya biləcəyiniz "Kiçik Pizza" resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Uşaqlarınızın sevəcəyi, bol ərzaqlı , soyuducuda saxla biləcəyiniz “Kiçik Pizza”lar.
Uşaqlarınızın sevəcəyi, bol ərzaqlı , soyuducuda saxla biləcəyiniz “Kiçik Pizza”lar.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
30 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
20 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
45 dəqiqəTərkibi:
- 1 stəkan isti süd
- 1 stəkan isti su
- Yarım stəkan yağ
- 2 çay qaşığı şəkər tozu
- 1 paket maya
- 4 stəkan un
- 1 çay qaşığı duz
Sousu üçün: - Tomat pastası
- Kəklikotu
Üzəri üçün: - 4 ədəd sosisqa
- 8-9 dilim kolbasa
- 2 yaşıl bibər
- Mozzarella pendiri
- Zeytun
Hazırlanma qaydası:
Əvvəlcə xəmiri yoğurun.Bunun üçün qaba süd, su, yağ, şəkər tozu və mayanı töküb qaşıqla qarışdırın.
Sonra bir az un və duz əlavə edib xəmiri yoğurmağa başlayın.
Xəmir yoğrulan kimi yavaş-yavaş qalan unu da əlavə edərək ələ yapışmayan yumşaq xəmir hazırlayın.
Xəmiri streçlə örtüb 30 dəqiqə acımağını ( qalxmağını) gözləyin.
Üzəri üçün sosisqalari dilimləyin,,kolbasanı,bibəri,zeytunu xırda doğrayın.
Mayalı xəmiri 1-2 dəfə daha yoğurun ki, havası çıxsın.
Sonra xəmiri oxlovla açın.Diqqət edin çox qalın olmasın.
Açdığınız xəmiri su stəkanı ilə kəsin.Qalan xəmiri büküb kənara qoyun.
Pizzaları soba qabına yerləşdirin.
Qalan xəmiri yenidən oxlovla açıb stəkanla kəsin. Bu ölçülərlə 2 qab pizza alınır.
Pizzanın üzərinin sousu üçün tomat pastasına kəklikotu əlavə edərək qarışdırın.
Hazırladığınız sousu pizzaların üzərinə çəkin.
Sonra rəndələnmiş mozzarella pendirini, kolbasanı,sosisqanı ,zeytunu və bibərləri qoyub əvvəlcədən isidilmiş 180°C sobada təxminən 20-25 dəqiqə bişirin.
Bişmiş pizzalar süfrəyə hazırdır.
Hazırlanmış pizzaları soyuducuda istədiyiniz müddətdə saxlaya bilərsiz.Bu zaman soyuducudan çıxardığınızda sobada əriməsini gözləmədən 5-6 dəqiqə qızdırmaq kifayət edəcək.
NUŞ OLSUN ?
Sonra bir az un və duz əlavə edib xəmiri yoğurmağa başlayın.
Xəmir yoğrulan kimi yavaş-yavaş qalan unu da əlavə edərək ələ yapışmayan yumşaq xəmir hazırlayın.
Xəmiri streçlə örtüb 30 dəqiqə acımağını ( qalxmağını) gözləyin.
Üzəri üçün sosisqalari dilimləyin,,kolbasanı,bibəri,zeytunu xırda doğrayın.
Mayalı xəmiri 1-2 dəfə daha yoğurun ki, havası çıxsın.
Sonra xəmiri oxlovla açın.Diqqət edin çox qalın olmasın.
Açdığınız xəmiri su stəkanı ilə kəsin.Qalan xəmiri büküb kənara qoyun.
Pizzaları soba qabına yerləşdirin.
Qalan xəmiri yenidən oxlovla açıb stəkanla kəsin. Bu ölçülərlə 2 qab pizza alınır.
Pizzanın üzərinin sousu üçün tomat pastasına kəklikotu əlavə edərək qarışdırın.
Hazırladığınız sousu pizzaların üzərinə çəkin.
Sonra rəndələnmiş mozzarella pendirini, kolbasanı,sosisqanı ,zeytunu və bibərləri qoyub əvvəlcədən isidilmiş 180°C sobada təxminən 20-25 dəqiqə bişirin.
Bişmiş pizzalar süfrəyə hazırdır.
Hazırlanmış pizzaları soyuducuda istədiyiniz müddətdə saxlaya bilərsiz.Bu zaman soyuducudan çıxardığınızda sobada əriməsini gözləmədən 5-6 dəqiqə qızdırmaq kifayət edəcək.
NUŞ OLSUN ?
Şərhlər 0
Şərh Yaz