Türklərin Məşhur Tatlısı - Sütlaç Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şirniyyat resepti.
Arzuolunan dad: Düyü ilə südün birləşməsindən yaranan, dadı damaqda qalan Sütlaç.
Arzuolunan dad: Düyü ilə südün birləşməsindən yaranan, dadı damaqda qalan Sütlaç.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
5 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
31 dəqiqəTərkibi:
1 stəkan yumru düyü1 litr isti su
1 litr süd
1 stəkan şəkər tozu
2 yemək qaşığı buğda nişastası
1 stəkan su
Hazırlanma qaydası:
Yuduğunuz düyünü qazana qoyub 1 litr qaynar su əlavə edərək vam odda bişirməyə başlayın. Bu zaman ara -sıra qarışdırın.
Düyü suyu özünə çəkib bişdiyi zaman ona süd əlavə edib qaynayana qədər vaxtaşırı zəif odda bişən kiçk qarışdırmağa davam edin.
Sonra şəkər əlavə edib 4-5 dəqiqə daha aşağı istilikdə belə qaynadın.
1 stəkan su ilə nişastanı qarışdırıb qazana əlavə edin. Az-az tökərək əlavə etsəniz, yığılma riskinin qarşısını almış olarsınız.
Qarışdırdıqdan sonra bir az qatılaşana qədər bişirin. Belə 1-2 dəqiqə daha gözləyib ocaqdan götürün.
Sütlaçı çömçə ilə qablara yayın. Düyü dibinə çökməsin deyə, hər çömçədən əvvəl bir dəfə qarışdırın.
Otaq temperaturunda soyuduqdan sonra ən azı 2 saat ən yaxşısı axşama qədər soyuducuda saxlayın və süfrəyə verməzdən əvvəl soyuducudan çıxarıb üzərinə darçın səpib süfrəyə verin.
NUŞ OLSUN ?.
Düyü suyu özünə çəkib bişdiyi zaman ona süd əlavə edib qaynayana qədər vaxtaşırı zəif odda bişən kiçk qarışdırmağa davam edin.
Sonra şəkər əlavə edib 4-5 dəqiqə daha aşağı istilikdə belə qaynadın.
1 stəkan su ilə nişastanı qarışdırıb qazana əlavə edin. Az-az tökərək əlavə etsəniz, yığılma riskinin qarşısını almış olarsınız.
Qarışdırdıqdan sonra bir az qatılaşana qədər bişirin. Belə 1-2 dəqiqə daha gözləyib ocaqdan götürün.
Sütlaçı çömçə ilə qablara yayın. Düyü dibinə çökməsin deyə, hər çömçədən əvvəl bir dəfə qarışdırın.
Otaq temperaturunda soyuduqdan sonra ən azı 2 saat ən yaxşısı axşama qədər soyuducuda saxlayın və süfrəyə verməzdən əvvəl soyuducudan çıxarıb üzərinə darçın səpib süfrəyə verin.
NUŞ OLSUN ?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz