Asan Hazırlanan Holland Pendirli və Göbələkli Kartof Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Sobadakı təzə kartoflara ən çox nə yaraşar desələr , əlbəttə ki , bişmiş göbələk , holland pendirini heç düşünmədən söyləyə bilərik. Yemək ,sizi qonaqlarınızın yanında qürurla təmsil edəcək. Hazırlanması asan olan bu resepti sizdə sınaya bilərsiz.
Sobadakı təzə kartoflara ən çox nə yaraşar desələr , əlbəttə ki , bişmiş göbələk , holland pendirini heç düşünmədən söyləyə bilərik. Yemək ,sizi qonaqlarınızın yanında qürurla təmsil edəcək. Hazırlanması asan olan bu resepti sizdə sınaya bilərsiz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
25 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
30 dəqiqəTərkibi:
6 ədəd təzə kartof1 çay qaşığı dəniz duzu
1 çay qaşığı qara bibər tozu
6 ədəd göbələk
Yarım dəstə cəfəri
1 çay qaşığı kərə yağı
50 qram holland pendiri
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı zeytun yağı
Hazırlanma qaydası:
Təzə kartofun qabığını hərtərəfli təmizləyib, yarıya bölüb soba qabına qoyun.Lartofların üzərinə bərabər şəkildə iri duz ( dəniz duzu) , istiot və 1 çay qaşığı zeytun yağı əlavə edib sobada 180 dərəcədə kartof yumşaq olana qədər bişirin.
Geniş bir qabı qızdırın. Kərə yağı əlavə edib əridin.
Təmizlənmiş göbələkləri ərinmiş yağda qızardın.
Göbələklər suyunu buraxıb çəkiləndə duz və istiot əlavə edib ocaqdan götürün.
Göbələkləri sobadakı bişmiş kartofların üzərinə yerləşdirin.
Göbələklərin üzərinə holland pendirini əlavə edib yenidən sobaya yerləşdirin.
Pendirlər bir az əriyənə qədər -təxminən 2-3 dəqiqə sonra götürün. Servis etməzdən əvvəl cəfəri yarpaqları ilə ləzzət verin.
NUŞ OLSUN ?.
Geniş bir qabı qızdırın. Kərə yağı əlavə edib əridin.
Təmizlənmiş göbələkləri ərinmiş yağda qızardın.
Göbələklər suyunu buraxıb çəkiləndə duz və istiot əlavə edib ocaqdan götürün.
Göbələkləri sobadakı bişmiş kartofların üzərinə yerləşdirin.
Göbələklərin üzərinə holland pendirini əlavə edib yenidən sobaya yerləşdirin.
Pendirlər bir az əriyənə qədər -təxminən 2-3 dəqiqə sonra götürün. Servis etməzdən əvvəl cəfəri yarpaqları ilə ləzzət verin.
NUŞ OLSUN ?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz