Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » HeçKəs Yox Deyə Bilməyəcək: Göbələkli Krevetka Güvəc Resepti

HeçKəs Yox Deyə Bilməyəcək: Göbələkli Krevetka Güvəc Resepti

29
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
420 calories, 4 grams fat
HeçKəs Yox Deyə Bilməyəcək: Göbələkli Krevetka Güvəc Resepti

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Dəniz məhsullarının bəlkə də ən ləzzətlisi olan və hər reseptində dadı ilə seçilən krevetka tərəvəzlərlə qızardıldıqdan sonra soba və güvəc dadını özünə çəkir və ortaya dadlı bir yemək çıxır.
Sürtgəcdən keçirilmiş holland pendiri və kərə yağı ilə qarşısıalınmaz olan bu krevetka güvəc hazırlamaq düşündüyünüzdən çox asandır.

Ən sonda soyulmuş krevetkaları əlavə etməyi unutmayın.
İstifadə edəcəyiniz pomidorların miqdarını sululuq dərəcəsinə uyğun olaraq artıra və ya azalda bilərsiniz.

Göbələk karidesli güveç resepti necə

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

4 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

15 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

20 dəqiqə

Tərkibi:

  • 500 qram təmizlənmiş krevetka
  • 200 qram göbələk
  • 2 xörək qaşığı zeytun yağı
  • 1 xörək qaşığı kərə yağı
  • 1 ədəd soğan
  • 4 diş sarımsaq
  • 3 ədəd pomidor
  • 4 ədəd yaşıl bibər
  • 1 çay qaşığı qırmızı acı bibər tozu
  • 1 çay qaşığı duz
  • 1/2 çay qaşığı qara istiot

  • Üzəri üçün:
  • 1 stəkan sürtkəcdən keçilmiş holland pendiri

Hazırlanma qaydası:

  • Soğanı ,sarımsağı , pomidorları kiçik kub şəklində, toxumları çıxarılmış və yarıya bölünmüş yaşıl bibərləri isə incə doğrayın.
  • Göbələkləri nəm bir parça ilə təmizləyin.Sulanmaması üçün suya batırmayın və bol su ilə yumayın.
  • Zeytun yağını tavada qızdırın.Ardıcıl olaraq; doğranmış soğan və sarımsağı qəhvəyi rəngə çevrilənə qədər qızardın.Yaşıl bibərləri və pomidoru əlavə edib sote edin.Kiçik ölçülərdə dilimlədiyiniz göbələkləri kəsmədən əlavə edin.
  • Nəhayət, təmizlənmiş krevetkaları əlavə edib bütün inqrediyentləri yüksək odda 2 dəqiqə qızardın.
  • Duz, istiot və qırmızı acı bibəri əlavə edib qarışdırıb qarışığı güvəc qablarına tökün. Üzərinə sürtkəcdən keçirilmiş holland pendiri səpin. Kərə yağını dörd bərabər hissəyə bölüb pendirlərin üzərinə qoyun.
  • 200 dərəcə qızdırılmış sobada pendirlər əriyənə və nar kimi qızarana qədər bişirin. Holland pendiri soyumadan isti halda servis edin.


NUŞ OLSUN ?.



Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz