Evdə Hazırlaya Biləcəyiniz Sadə və Asan Ət Dönər Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən dönər resepti.
Hazırından demək olar ki, fərqlənməyən , olduqca sağlıqlı , asan ve 100 də 100 ev üsulu. Soyuducuda saxlama müddətini nəzərə almasaq 15-20 dəqiqə kimi qısa bir vaxtda ev üsulu ət dönər hazırlaya bilərsiz.
Bəli , ev üsulu dönər hazırlamaq bu qədər asandı. İndi mətbəxə keçib dostlarınıza dönər necə hazırlanırmış göstərə bilərsiz.
Hazırından demək olar ki, fərqlənməyən , olduqca sağlıqlı , asan ve 100 də 100 ev üsulu. Soyuducuda saxlama müddətini nəzərə almasaq 15-20 dəqiqə kimi qısa bir vaxtda ev üsulu ət dönər hazırlaya bilərsiz.
Bəli , ev üsulu dönər hazırlamaq bu qədər asandı. İndi mətbəxə keçib dostlarınıza dönər necə hazırlanırmış göstərə bilərsiz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
3 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
20 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
200 qram qabırğa və ya bud əti1 xörək qaşığı qatıq
4 xörək qaşığı zeytun yağı
1 çay qaşığı kəklikotu
1/2 çay qaşığı qırmızı bibər tozu
1/2 çay qaşığı bibər
1/2çay qaşığı hil
Qiymə üçün:
200 qram yağsız mal əti
1 ədəd soğan
1/2 çay qaşığı duz
1/2 çay qaşığı qara bibər tozu
Bişirmək üçün (istədiyiniz kimi):
50nqram quyruq yağı
Hazırlanma qaydası:
Ət və soğandan başqa bütün inqrediyentləri birləşdirib qarışdırın.
Qarışığa ət və doğranmış soğan əlavə edib üzərini örtün ki sous tamamilə ətə keçsin.Mümkünsə ən azı 6 saat soyuducuda saxlayın.
Soyuducudan çıxardıqdan sonra əti sousdan ayırın. Əti streçə düzün.Kolbasa şəklində bükərək ən azı 1 gecə soyuducuda saxlayın.
Soyuducudam çıxarıb donu ərimədən əvvəl iti bıçaqla incə doğrayın.
Tavada kərə yağını əridib üzərinə ət əlavə edib suyunu buraxana qədər bişirin.
Daha sonra istəsəniz plov ya da təndir çörəyi ilə servis edə bilərsiz.
NUŞ OLSUN ?.
Qarışığa ət və doğranmış soğan əlavə edib üzərini örtün ki sous tamamilə ətə keçsin.Mümkünsə ən azı 6 saat soyuducuda saxlayın.
Soyuducudan çıxardıqdan sonra əti sousdan ayırın. Əti streçə düzün.Kolbasa şəklində bükərək ən azı 1 gecə soyuducuda saxlayın.
Soyuducudam çıxarıb donu ərimədən əvvəl iti bıçaqla incə doğrayın.
Tavada kərə yağını əridib üzərinə ət əlavə edib suyunu buraxana qədər bişirin.
Daha sonra istəsəniz plov ya da təndir çörəyi ilə servis edə bilərsiz.
NUŞ OLSUN ?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz