Qızartmadan Da Olur : Ciyər Qovurma Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Ciyərlərin daha yumşaq olması üçün suyunun və qanının süzülmüş olduğundan əmin olun. İstəsəniz südün içində gözlədib daha yaxşı nəticə əldə edə bilərsiz. Duz və ədviyyatları ən sonda əlavə edərək sərtləşməsinin qarşısını alın.
Ciyərlərin daha yumşaq olması üçün suyunun və qanının süzülmüş olduğundan əmin olun. İstəsəniz südün içində gözlədib daha yaxşı nəticə əldə edə bilərsiz. Duz və ədviyyatları ən sonda əlavə edərək sərtləşməsinin qarşısını alın.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
5 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
10 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
25 dəqiqəTərkibi:
500 qramdana qaraciyəri
1 ədəd soğan
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara istiot
2 çay qaşığı kimyon
1 çay qaşığı qırmızı bibər tozu
4 xörək qaşığı zeytun yağı
1 dəstə cəfəri
Hazırlanma qaydası:
Zeytun yağını dərin tavaya qoyub üzərinə xırda doğranmış soğanı töküb çəhrayı rəng alana qədər qovurun.Doğranmış ciyərləri qovrulmuş soğanlara əlavə edib qapağını bağlayın 20 dəqiqə aşağı odda bişirin.
Sonra ədviyyatları əlavə edib azca qarışdırdıqdan sonra qapağı bağlı olaraq daha 10 dəqiqə bişirin.
Qaraciyərlər yumşaq olduqdan sonra süfrəyə verib xırda doğranmış cəfəri ilə servis edə bilərsiz.
NUŞ OLSUN ?.
Sonra ədviyyatları əlavə edib azca qarışdırdıqdan sonra qapağı bağlı olaraq daha 10 dəqiqə bişirin.
Qaraciyərlər yumşaq olduqdan sonra süfrəyə verib xırda doğranmış cəfəri ilə servis edə bilərsiz.
NUŞ OLSUN ?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz