Protein Deposu : Qiyməli Çörək Kababı Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Qiyməli çörək kababı resepti asanlığı, büdcəyə uyğunluğu və hazırlanması ilə xilaskar reseptlərinizdən biri olacaq. Evdə çörək və ya lavaşdan istifadə edə biləcəyiniz bu reseptdən nahar üçün tez və doyurucu bir yemək hazırlaya, ya da axşam yeməyi süfrələrinizdə sevdikləriniz üçün hazırlayacağınız ləzzətli süfrələrə daxil edə bilərsiniz.
Qiyməli çörək kababı resepti asanlığı, büdcəyə uyğunluğu və hazırlanması ilə xilaskar reseptlərinizdən biri olacaq. Evdə çörək və ya lavaşdan istifadə edə biləcəyiniz bu reseptdən nahar üçün tez və doyurucu bir yemək hazırlaya, ya da axşam yeməyi süfrələrinizdə sevdikləriniz üçün hazırlayacağınız ləzzətli süfrələrə daxil edə bilərsiniz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
1 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
5 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
10 dəqiqəTərkibi:
- 3 xörək qaşığı duru yağ
- 150 qram qiymə (mal əti)
- 1 ədəd soğan
- 1 ədəd kök
- 2 ədəd göbələk
- 1 çay qaşığı qırmızı bibər tozu
- 1/2 çay qaşığı kimyon
- 1 çay qaşığı duz
- 1 çimdik qara istiot
- 1/2 stəkan sürtkəcdən keçilmiş pomidor
- 2 stəkan isti su
- 1/3 dilim çörək
- 1 ədəd yumurta
- 2 xörək qaşığı qatıq
- 1 çimdik duz
- 1 çimdik cəfəri
- 1 çimdik qırmızı bibər tozu
Sous üçün:
Çörək üçün:
Üzəri üçün:
Hazırlanma qaydası:
Qiyməli sous üçün:
Soğan,kök və göbələkləri kiçik kub şəklində doğrayın.
Qiyməni yüksək odda bitki yağı ilə tünd rəng alana qədər qızardın.
Ardı ilə soğanı, kökü, göbələyi qazana atıb yenidən yüksək odda 3-4 dəqiqə qızardın.
Ədviyyatları və pomidor qabığını əlavə edib qovurun. Qazana az-az qaynar su əlavə edib ocağın istisini azaldın və qapağını bağlayıb təxminən 20-30 dəqiqə bişirin.
Hazırladığınız sousu bankaya və ya saxlama qabına qoyub otaq temperaturunda soyuduqdan sonra soyuducuya istədiyiniz zaman isidərək istifadə edə bilərsiz.
Çörək üçün:
Çörəkləri kiçik kublara kəsib quru və qızılı-qəhvəyi olana qədər tavada orta istilikdə bişirin.
Çörəkləri süfrəyə qoyub eyni tavaya 2-3 qaşıq qiymə sousunu tökün və qaynamağa başlayana qədər qızdırın.
Qızdırılmış sousun üzərinə yumurtanı qırıb ağı bişənə qədər aşağı istilikdə bişirin.
Çörəyin üzərinə yumurta və qiymə sousunu tökün.
Qatığı duzla çalıb çörəyin yanına və ya üzərinə tökün.Boşqabınızın üzərinə doğranmış cəfəri və qırmızı bibər tozu səpib servis edə bilərsiz.
NUŞ OLSUN?.
Soğan,kök və göbələkləri kiçik kub şəklində doğrayın.
Qiyməni yüksək odda bitki yağı ilə tünd rəng alana qədər qızardın.
Ardı ilə soğanı, kökü, göbələyi qazana atıb yenidən yüksək odda 3-4 dəqiqə qızardın.
Ədviyyatları və pomidor qabığını əlavə edib qovurun. Qazana az-az qaynar su əlavə edib ocağın istisini azaldın və qapağını bağlayıb təxminən 20-30 dəqiqə bişirin.
Hazırladığınız sousu bankaya və ya saxlama qabına qoyub otaq temperaturunda soyuduqdan sonra soyuducuya istədiyiniz zaman isidərək istifadə edə bilərsiz.
Çörək üçün:
Çörəkləri kiçik kublara kəsib quru və qızılı-qəhvəyi olana qədər tavada orta istilikdə bişirin.
Çörəkləri süfrəyə qoyub eyni tavaya 2-3 qaşıq qiymə sousunu tökün və qaynamağa başlayana qədər qızdırın.
Qızdırılmış sousun üzərinə yumurtanı qırıb ağı bişənə qədər aşağı istilikdə bişirin.
Çörəyin üzərinə yumurta və qiymə sousunu tökün.
Qatığı duzla çalıb çörəyin yanına və ya üzərinə tökün.Boşqabınızın üzərinə doğranmış cəfəri və qırmızı bibər tozu səpib servis edə bilərsiz.
NUŞ OLSUN?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz