Həm Kəmşirin , Həm Az Duzlu Peçenye Resepti
![Həm Kəmşirin , Həm Az Duzlu Peçenye Resepti](/uploads/posts/2022-11/Mir.az-c43d452d-780f-464f-af8a-e98163ca96d3.webp)
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şirniyyat resepti.
Məncə bu resepti uzun zamandır cox insan axtarırdı. Peçenye çeşidləri çoxdur. Amma belə ləzzətlisi , dadlısı azdır. Bu reseptlə iki soba qabı peçenye çıxır. Ləzzəti və qoxusu sizi cəzb edəcək. Ona görə bir qabın yarısını yeyə bilərsiz.
Məncə bu resepti uzun zamandır cox insan axtarırdı. Peçenye çeşidləri çoxdur. Amma belə ləzzətlisi , dadlısı azdır. Bu reseptlə iki soba qabı peçenye çıxır. Ləzzəti və qoxusu sizi cəzb edəcək. Ona görə bir qabın yarısını yeyə bilərsiz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
15 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
30 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
15 dəqiqəTərkibi:
- 1 paket marqarin
- 1 stəkan duru yağ
- 1/2 stəkan şəkər tozu
- 1 çay qaşığı duz
- 1 paket qabartma tozu
- 2 ədəd yumurta (ağlar xəmir, sarılar üzəri üçün)
- 4 stəkan un
- ( Apardığı qədər )
- Qara zirə ( çörək otu )
Üzəri üçün :
Hazırlanma qaydası:
Un və yumurtadan başqa bütün inqrediyentləri qaba töküb həll edirik . Sonra az-az un əlavə edərək qulaq mıməsi yumşaqlığında yoğururuq.
Oxlovla yayaraq xüsusi qəliblərlə kəsirik.
Üzərinə yumurta sarısı çəkilib 170 dərəcə qızdırılmış sobada qızılı rəng alana qədər bişirilir.
NUŞ OLSUN ?.
Oxlovla yayaraq xüsusi qəliblərlə kəsirik.
Üzərinə yumurta sarısı çəkilib 170 dərəcə qızdırılmış sobada qızılı rəng alana qədər bişirilir.
NUŞ OLSUN ?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz