Həm Az Duzlu Həm Kəmşirin Peçenye Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şirniyyat resepti.
Həm duzlu , həm də kəmşirin…Uşaq ,böyük hər kəsin sevəyi bir dad. Mir.az az duzlu və kəmşirin peçenye reseptini təqdim edir.
Həm duzlu , həm də kəmşirin…Uşaq ,böyük hər kəsin sevəyi bir dad. Mir.az az duzlu və kəmşirin peçenye reseptini təqdim edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
14 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
20 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
30 dəqiqəTərkibi:
- 150 q kərə yağı və ya marqarin
- 1 çay stəkanı yağ
- 2 yumurta ağı (sarısı üzəri üçün)
- 1 xörək qaşığı sirkə
- 1 xörək qaşığı şəkər tozu
- 1 xörək qaşığı qara zirə
- 1 çay qaşığı duz
- 1 çay qaşığı qabartma tozu
- 4 yarım stəkan un
- 2 yumurta sarısı
- 1 xörək qaşığı küncüt
Üzəri üçün:
Hazırlanma qaydası:
Qaba otaq temperaturunda kərə yağı, maye yağ, yumurtanın ağı, duz, sirkə, şəkər tozu və qara zirəni əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Ardı ilə qabartma tozu və unu az-az əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun.
Xəmiri istədiyiniz formalarda hazırlayıb üzərinə yumurta sarısı çəkin və küncüt səpib yağlanmış soba nimçəsinə düzün.
Əvvəlcədən isinmiş sobada 180°-də üzəri qızılı rəng alana qədər təxminən 30 dəqiqə bişirin.
Bişdikdən sonra çayın yanında süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Ardı ilə qabartma tozu və unu az-az əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun.
Xəmiri istədiyiniz formalarda hazırlayıb üzərinə yumurta sarısı çəkin və küncüt səpib yağlanmış soba nimçəsinə düzün.
Əvvəlcədən isinmiş sobada 180°-də üzəri qızılı rəng alana qədər təxminən 30 dəqiqə bişirin.
Bişdikdən sonra çayın yanında süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz