Cəmi 4 ərzaqla hazırlanan :Yeni il Ağacı ( Yolka ) Formasında Peçenye Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şirniyyat resepti.
Yeni il yaxınlaşır. Sizdə süfrələrinizi yeni il ab -havasına uyğun şirniyyat və yeməklərlə bəzəyin. Qonaqlarınız bu asan və dadına doyum olmayan peçenyelərin görünüşünə və dadına heyran qalacaq.
Yeni il yaxınlaşır. Sizdə süfrələrinizi yeni il ab -havasına uyğun şirniyyat və yeməklərlə bəzəyin. Qonaqlarınız bu asan və dadına doyum olmayan peçenyelərin görünüşünə və dadına heyran qalacaq.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
10 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
30 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
10 dəqiqəTərkibi:
100 qram kərə yağı1 ədəd yumurta
Yarım stəkan şəkər tozu
2 stəkan un
1 paket vanil
Hazırlanma qaydası:
Kərə yağı və şəkər tozunu çalın. Üzərinə yumurta və vanil əlavə edib çalma prosesinə davam edin.Sonra az-az un əlavə edib yumşaq və ələ yapışmayan xəmir yoğurun. Xəmiri sellofana büküb 20 dəqiqə soyuducuda saxlayın.Sonra çıxarıb 1 sm qalınlığında yayıb ulduz formalı qəliblərlə müxtəlif ölçülü peçenyelər kəsib kalka kağızı ( yağlı kağız )sərilmiş listə düzün. 180 dərəcəli sobada 10 dəqiqə bişirin.
Soyuduqdan sonra üzərinə aysinqlə naxışlar salıb rəngli bəzəklərlə bəzəyin.
Aysinq üçün 1 yumurtanın ağını çalıb, yarım çay qaşığı qədər limon suyu töküb 250 qr şəkər pudrasını az-az əlavə edib qarışdırın.
Soyuduqdan sonra üzərinə aysinqlə naxışlar salıb rəngli bəzəklərlə bəzəyin.
Aysinq üçün 1 yumurtanın ağını çalıb, yarım çay qaşığı qədər limon suyu töküb 250 qr şəkər pudrasını az-az əlavə edib qarışdırın.
Şərhlər 0
Şərh Yaz