Portağallı Keks Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Keks resepti.
Qış ayları gələndə xüsusilə portağallı keksin dadı fərqli olur. Portağal qabığının ətirli qoxusu keksə daxil olur və o, bişdikcə onun qoxusu bütün evə yayılır. Keks qoxusunun sakitliyi üzlərdə təbəssüm yaradır, yeməklə kifayətlənmir. Reseptin ən çətin tərəfi sobadan çıxandan sonra dincəlməsini gözləməkdir.
Portağal keksi hazırlamaq üçün bəzi vacib fəndlər var. Bunların nəzərə alınmadığı hallarda tortun tutarlılığı tam olaraq istədiyiniz kimi olmur. Mir.az saytl ölçüsü sizi heç vaxt yanıltmayacaq ləzzətli portağal keksi resepti təqdim edir.
İstəsəniz qoz, fındıq, badam, şokolad cipsi kimi materiallar əlavə edə bilərsiniz.
Qış ayları gələndə xüsusilə portağallı keksin dadı fərqli olur. Portağal qabığının ətirli qoxusu keksə daxil olur və o, bişdikcə onun qoxusu bütün evə yayılır. Keks qoxusunun sakitliyi üzlərdə təbəssüm yaradır, yeməklə kifayətlənmir. Reseptin ən çətin tərəfi sobadan çıxandan sonra dincəlməsini gözləməkdir.
Portağal keksi hazırlamaq üçün bəzi vacib fəndlər var. Bunların nəzərə alınmadığı hallarda tortun tutarlılığı tam olaraq istədiyiniz kimi olmur. Mir.az saytl ölçüsü sizi heç vaxt yanıltmayacaq ləzzətli portağal keksi resepti təqdim edir.
İstəsəniz qoz, fındıq, badam, şokolad cipsi kimi materiallar əlavə edə bilərsiniz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
12 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
35 dəqiqəTərkibi:
3 ədəd yumurta (otaq temperaturunda)1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan portağal suyu (təzə sıxılmış, otaq temperaturunda)
1/2 stəkan duru yağ
2,5 stəkan un
1 paket qabartma tozu
1 xörək qaşığı rəndələnmiş portağal qabığı
2 paket vanil
Tort qabını yağlamaq üçün:
1 xörək qaşığı kərə yağı
Hazırlanma qaydası:
Otaq temperaturunda olan yumurtaları şəkər tozu bir mikserlə yaxşıca çalın. Undan başqa digər inqrediyentləri əlavə edib çalma prosesinə davam edin.
Unu ələyib xəmirə əlavə edin.Qatılaşana qədər çalın.
Xəmiri yağlanmış keks qabına tökün.
Əvvəlcədən isidilmiş sobada 170 dərəcə 35-40 dəqiqə bişirin.
Otaq temperaturunda soyuduqdan sonra qabdan çıxarıb, dilimləyib servis edin.
NUŞ OLSUN ?.
Unu ələyib xəmirə əlavə edin.Qatılaşana qədər çalın.
Xəmiri yağlanmış keks qabına tökün.
Əvvəlcədən isidilmiş sobada 170 dərəcə 35-40 dəqiqə bişirin.
Otaq temperaturunda soyuduqdan sonra qabdan çıxarıb, dilimləyib servis edin.
NUŞ OLSUN ?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz