Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Portağallı Keks Resepti

Portağallı Keks Resepti

1 052
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
1235 calories, 12 grams fat
Portağallı Keks Resepti

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Keks resepti.
Qış ayları gələndə xüsusilə portağallı keksin dadı fərqli olur. Portağal qabığının ətirli qoxusu keksə daxil olur və o, bişdikcə onun qoxusu bütün evə yayılır. Keks qoxusunun sakitliyi üzlərdə təbəssüm yaradır, yeməklə kifayətlənmir. Reseptin ən çətin tərəfi sobadan çıxandan sonra dincəlməsini gözləməkdir.
Portağal keksi hazırlamaq üçün bəzi vacib fəndlər var. Bunların nəzərə alınmadığı hallarda tortun tutarlılığı tam olaraq istədiyiniz kimi olmur. Mir.az saytl ölçüsü sizi heç vaxt yanıltmayacaq ləzzətli portağal keksi resepti təqdim edir.
İstəsəniz qoz, fındıq, badam, şokolad cipsi kimi materiallar əlavə edə bilərsiniz.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

12 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

15 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

35 dəqiqə

Tərkibi:

3 ədəd yumurta (otaq temperaturunda)
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan portağal suyu (təzə sıxılmış, otaq temperaturunda)
1/2 stəkan duru yağ
2,5 stəkan un
1 paket qabartma tozu
1 xörək qaşığı rəndələnmiş portağal qabığı
2 paket vanil

Tort qabını yağlamaq üçün:
1 xörək qaşığı kərə yağı

Hazırlanma qaydası:

Otaq temperaturunda olan yumurtaları şəkər tozu bir mikserlə yaxşıca çalın. Undan başqa digər inqrediyentləri əlavə edib çalma prosesinə davam edin.
Unu ələyib xəmirə əlavə edin.Qatılaşana qədər çalın.
Xəmiri yağlanmış keks qabına tökün.
Əvvəlcədən isidilmiş sobada 170 dərəcə 35-40 dəqiqə bişirin.
Otaq temperaturunda soyuduqdan sonra qabdan çıxarıb, dilimləyib servis edin.


NUŞ OLSUN ?.

Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz