Közlənmiş Badımcan Məzəsi Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Məzə resepti.
Sağlıqlı ,dadlı qəlyanaltıya necə baxırsınız ?Qovrulmuş badımcan məzəsi damağınızda əvəzolunmaz dad buraxacaq.
İstəsəniz yediyimiz zamanı üzərinə zeytun yağı və əlavə olaraq acı bibər ata bilərsiniz.
Sağlıqlı ,dadlı qəlyanaltıya necə baxırsınız ?Qovrulmuş badımcan məzəsi damağınızda əvəzolunmaz dad buraxacaq.
İstəsəniz yediyimiz zamanı üzərinə zeytun yağı və əlavə olaraq acı bibər ata bilərsiniz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
30 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
5 ədəd badımcan2 xörək qaşığı süzülmüş qatıq ( zövqə görə)
5 xörək qaşığı qatıq
7 ədəd qoz
2-3 diş sarımsaq
2 xörək qaşığı zeytun yağı
1 çimdik duz
1 çimdik acı bibər{PAGEBREAK}
Hazırlanma qaydası:
Əvvəlcə badımcanları közləyib, qabığını soyduqdan sonra bıçaqla doğrayın.
Badımcanlar bir az soyuduqdan sonra sarımsaq əlavə etdiyimiz qatıq,zeytun yağı , duz , acı bibər töküb qarışdırın.
Sonda qozları doğrayıb üstünə səpin.
Soyuducuda yarım saat saxladıqdan sonra servis edə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN ?.
Badımcanlar bir az soyuduqdan sonra sarımsaq əlavə etdiyimiz qatıq,zeytun yağı , duz , acı bibər töküb qarışdırın.
Sonda qozları doğrayıb üstünə səpin.
Soyuducuda yarım saat saxladıqdan sonra servis edə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN ?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz