Böyük-Kiçik Hamının Sevdiyi Toyuq Sote Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Ən məşhur ,asan hazırlanan yeməklərdən biri də toyuq sotedir. Əslində, sote etmək də bir bişirmə üsuludur. İsti tavada bişən tərəvəzlər və ət rəngini və dadını itirmədən qısa müddətdə bişir. Ət sərtləşmir, tərəvəzlər qurumur.
Ən məşhur ,asan hazırlanan yeməklərdən biri də toyuq sotedir. Əslində, sote etmək də bir bişirmə üsuludur. İsti tavada bişən tərəvəzlər və ət rəngini və dadını itirmədən qısa müddətdə bişir. Ət sərtləşmir, tərəvəzlər qurumur.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
2 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
25 dəqiqəTərkibi:
2 xörək qaşığı duru yağ300 qram toyuğun döş əti(doğranmış)
1 ədəd soğan
1 ədəd yaşıl bibər
1/2 ədəd qrmızı bibər
1 ədəd doğranmış pomidor
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara istiot
1 çay qaşığı qırmızı bibər tozu
1 çay qaşığı quru nanə
Hazırlanma qaydası:
Tavaya 2 xörək qaşığı yağ töküb üzərinə 300 qram doğranmış toyuq ətini əlavə edib yüksək odda qovurun.
Bişmiş toyuğun üzərinə 1 ədəd doğranmış soğan əlavə edib qovurmağa davam edin.
Doğranmış yaşıl bibər ,qırmızı bibəri və pomidoru əlavə edin.
Bir az suyunu çəkdikdən sonra bir çay qaşığı duz, qara bibər, qırmızı bibər və quru nanə əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Bişdikdən sonra ocaqdan götürüb süfrəyə verə bilərsiz.
NUŞ OLSUN ?.
Bişmiş toyuğun üzərinə 1 ədəd doğranmış soğan əlavə edib qovurmağa davam edin.
Doğranmış yaşıl bibər ,qırmızı bibəri və pomidoru əlavə edin.
Bir az suyunu çəkdikdən sonra bir çay qaşığı duz, qara bibər, qırmızı bibər və quru nanə əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Bişdikdən sonra ocaqdan götürüb süfrəyə verə bilərsiz.
NUŞ OLSUN ?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz