Qaymaqsız da Olar :Südlü Göbələk Şorbası Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şorba resepti.
Məşhur qaymaqlı göbələk şorbasını birdə bu cür hazırlayın. Qara bibərlə göbələyin birləşməsi üzərinə əlavə edilən süd şorbaya başqa bir aroma qatır. Hər kəs dadına heyran qalacaq.
Əgər unu və kərə yağını qovuran zaman problem yaşasanız blender vasitəsi ilə həll edə bilərsiz.
Məşhur qaymaqlı göbələk şorbasını birdə bu cür hazırlayın. Qara bibərlə göbələyin birləşməsi üzərinə əlavə edilən süd şorbaya başqa bir aroma qatır. Hər kəs dadına heyran qalacaq.
Əgər unu və kərə yağını qovuran zaman problem yaşasanız blender vasitəsi ilə həll edə bilərsiz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
25 dəqiqəTərkibi:
300 qram göbələk1 ədəd soğan
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı duru yağ
2 xörək qaşığı un
1 stəkan süd
2,5 stəkan su
1/2 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara bibər
Hazırlanma qaydası:
Əvvəlcə göbələkləri incə doğrayıb yağsız tavada suyunu buraxana qədər bişirin. Soğanları kub şəklində doğrayıb yağınızı qazana əlavə edib göbələk və soğanı qovurun.Sonra unu əlavə edin və un iyi gələnə qədər bişirin. Təxminən bir litr qaynadılmış su əlavə edib daim qarışdırın. Qaynamağa başlayanda süd əlavə edib ocağın xodunu azaldın.
Bu mərhələdə ədviyyatlar əlavə edin.
NUŞ OLSUN ?.
Bu mərhələdə ədviyyatlar əlavə edin.
NUŞ OLSUN ?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz