Sobada Holland Pendirli , Beşəməl Souslu Göbələk Qızarmışı Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Dəyərli qonaqlarınız üçün ən gözəl seçim bundan başqası ola bilməz. Göbələklərin beşəməl sousla birləşməsindən , üzərinə holland pendirinin əvəzolunmaz dadını gəldikdə ortaya möhtəşəm bir dad çıxır. Üstəlik sobada pendirin üzəri nar kimi qızarmış halda.
Dəyərli qonaqlarınız üçün ən gözəl seçim bundan başqası ola bilməz. Göbələklərin beşəməl sousla birləşməsindən , üzərinə holland pendirinin əvəzolunmaz dadını gəldikdə ortaya möhtəşəm bir dad çıxır. Üstəlik sobada pendirin üzəri nar kimi qızarmış halda.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
10 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
400 qram göbələk2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
3,5 - 4 stəkan süd
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara istiot
Üzəri üçün:
1 stəkan holland pendiri
Hazırlanma qaydası:
Göbələkləri ortadan bölüb yağsız tavada suyu çıxana qədər bişirin.
Ayrı bir tavada kərə yağını əridib üzərinə unu əlavə edib xoş qoxu gələnə qədər qovurun.Daim qarışdıraraq az-az süd əlavə edin. Qatılaşmağa başlayanda sous hazırdır. 2,3 dəqiqə qaynadıb ocağı söndürün.
Sousu göbələk və ədviyyatlarla qarışdırıb soba qabına və ya güvəcə tökün.(Güvəc yeməyin dadını iki qat artırır).
Üzərinə holland pendirini sürtkəcdən keçirib tökün.Əvvəlcədən isidilmiş sobada 10 dəqiqə pendir əriyib qızılı rəng alana qədər bişirin.
NUŞ OLSUN ?
Ayrı bir tavada kərə yağını əridib üzərinə unu əlavə edib xoş qoxu gələnə qədər qovurun.Daim qarışdıraraq az-az süd əlavə edin. Qatılaşmağa başlayanda sous hazırdır. 2,3 dəqiqə qaynadıb ocağı söndürün.
Sousu göbələk və ədviyyatlarla qarışdırıb soba qabına və ya güvəcə tökün.(Güvəc yeməyin dadını iki qat artırır).
Üzərinə holland pendirini sürtkəcdən keçirib tökün.Əvvəlcədən isidilmiş sobada 10 dəqiqə pendir əriyib qızılı rəng alana qədər bişirin.
NUŞ OLSUN ?
Şərhlər 0
Şərh Yaz