Süfrənizi Rəngləndirin : Çuğundurlu Qozlu Məzə Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Məzə resepti.
Bu dəfə ləzzətli dadı ilə süfrələrinizi gözəlləşdirəcək qəlyanaltı resepti ilə qarşınızdayıq. Möhtəşəm rəngi ilə hər kəsi valeh edəcək bu reseptin əsas tərkib hissəsi çuğundurdur. Çox istifadə etməyi sevmədiyimiz, lakin əsl antioksidan olan bu tərəvəz xüsusilə qatıqla birləşdirildikdə çox daha dadlı olur.
Qərara gəldik ki, yeməyə bəs etməyəcək bu məzəyə qoz əlavə edək ki dadı daha da gözəl olsun. Hətta çuğunduru sevməyənlər üçün belə insanların çuğunduru sevməsinə bir səbəb olacaq. Beləcə çuğunduru sevməyənlərin belə yediyinin şahidi olacaqsınız.
*Çuğundurların çox yumşaq olmadığından və artıq suyu varsa, getməsindən əmin olun.
Bu dəfə ləzzətli dadı ilə süfrələrinizi gözəlləşdirəcək qəlyanaltı resepti ilə qarşınızdayıq. Möhtəşəm rəngi ilə hər kəsi valeh edəcək bu reseptin əsas tərkib hissəsi çuğundurdur. Çox istifadə etməyi sevmədiyimiz, lakin əsl antioksidan olan bu tərəvəz xüsusilə qatıqla birləşdirildikdə çox daha dadlı olur.
Qərara gəldik ki, yeməyə bəs etməyəcək bu məzəyə qoz əlavə edək ki dadı daha da gözəl olsun. Hətta çuğunduru sevməyənlər üçün belə insanların çuğunduru sevməsinə bir səbəb olacaq. Beləcə çuğunduru sevməyənlərin belə yediyinin şahidi olacaqsınız.
*Çuğundurların çox yumşaq olmadığından və artıq suyu varsa, getməsindən əmin olun.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
15 dəqiqəTərkibi:
2 ədəd çuğundur5 xörək qaşığı qatıq
1 stəkan toz halına salınmış qoz ləpəsi
1 xörək qaşığı tahin
1 çay qaşığı duz
Üzəri üçün:
2 xörək qaşığı zeytun yağı
Yarım dəstə cəfəri
Hazırlanma qaydası:
Kiçik bir qazana 1,5 stəkan su qoyub qaynadın.
Çuğundurları soyub qaynayan suya atın.
Çuğundurlar yumşaq olana qədər 10-15 dəqiqə qaynadın.Sonra sudan çıxarıb soyumasını gözləyin.
Əgər qatığınız varsa, suyunu süzün.Bir qaba qoyub digər inqrediyentlərlə qarışdırın. Qatıq nə qədər qatı ,susuz olarsa, sulanma riski bir o qədər az olar.
Çuğundurlar soyuduqdan sonra sürtkəcdən keçirib süzgəcin üstünə qoyun ki artıq suyu getsin.Sonra onu qatıq qarışığına əlavə edib qarışdırın.
Üstünə zeytun yağı səpin və cəfəri ilə bəzəyib süfrəyə verin.
NUŞ OLSUN ?.
Çuğundurları soyub qaynayan suya atın.
Çuğundurlar yumşaq olana qədər 10-15 dəqiqə qaynadın.Sonra sudan çıxarıb soyumasını gözləyin.
Əgər qatığınız varsa, suyunu süzün.Bir qaba qoyub digər inqrediyentlərlə qarışdırın. Qatıq nə qədər qatı ,susuz olarsa, sulanma riski bir o qədər az olar.
Çuğundurlar soyuduqdan sonra sürtkəcdən keçirib süzgəcin üstünə qoyun ki artıq suyu getsin.Sonra onu qatıq qarışığına əlavə edib qarışdırın.
Üstünə zeytun yağı səpin və cəfəri ilə bəzəyib süfrəyə verin.
NUŞ OLSUN ?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz