Ləzzəti Sousunda : Tavada Nar Şərablı Bibər Məzəsi Resepti
![Ləzzəti Sousunda : Tavada Nar Şərablı Bibər Məzəsi Resepti](/uploads/posts/2023-01/Mir.az-e7181d3e-3414-4615-a7a3-dd0fe97a7d49.webp)
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Qəlyanaltı resepti.
Qəlyanaltı süfrəsi hazırlayarkən klassik məzə reseptləri süfrədən heç vaxt əskik olmur.O klassik reseptlərdən bir qədər kənara çıxmaq istəyən, lakin evdəki inqrediyentlərlə hazırlamaq istəyənlər üçün əla reseptimiz var. Tavada yumşaldılmış bibərləri nar şərablı dadlı sousla birləşdirin və ortaya hamının sevəcəyi bir məzə resepti çıxacaq. .Süfrənizi əldən verməyəcək ləzzətli qəlyanaltı resepti üçün sizi mətbəxə aparaq.
Qəlyanaltı süfrəsi hazırlayarkən klassik məzə reseptləri süfrədən heç vaxt əskik olmur.O klassik reseptlərdən bir qədər kənara çıxmaq istəyən, lakin evdəki inqrediyentlərlə hazırlamaq istəyənlər üçün əla reseptimiz var. Tavada yumşaldılmış bibərləri nar şərablı dadlı sousla birləşdirin və ortaya hamının sevəcəyi bir məzə resepti çıxacaq. .Süfrənizi əldən verməyəcək ləzzətli qəlyanaltı resepti üçün sizi mətbəxə aparaq.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
1 boşqab nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
5 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
10 dəqiqəTərkibi:
- 4 ədəd qırmızı bibər
- 2 ədəd yaşıl bibər
- 4 xörək qaşığı zeytun yağı
- 1 xörək qaşığı nar şərab
- 2 xörək qaşığı zeytun yağı
- 3 diş sarımsaq
- 1/2 ədəd limonun suyu
- 1/2 dəstə cəfəri
- 1/2 dəstə şüyüd
- 1 çay qaşığı duz
Sous üçün:
Hazırlanma qaydası:
Bibərləri orta qalınlıqda doğrayın.
Zeytun yağını tavaya töküb bibərləri əlavə edin və 2-3 dəqiqə bişirin. Qapağını örtün və bibərlər yumşalana qədər az odda, arabir qarışdıraraq bişirin.
Bişdikdən sonra bibərləri ayrı bir qab qoyun.
Başqa bir qabda sous üçün bütün inqrediyentləri qarışdırıb üzərinə bibərləri əlavə edin.
Cəfəri və şüyüdü xırda doğrayıb bibərə əlavə edin və qarışdırın.
Məzə hazırdır. Servis boşqabına çəkib süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Zeytun yağını tavaya töküb bibərləri əlavə edin və 2-3 dəqiqə bişirin. Qapağını örtün və bibərlər yumşalana qədər az odda, arabir qarışdıraraq bişirin.
Bişdikdən sonra bibərləri ayrı bir qab qoyun.
Başqa bir qabda sous üçün bütün inqrediyentləri qarışdırıb üzərinə bibərləri əlavə edin.
Cəfəri və şüyüdü xırda doğrayıb bibərə əlavə edin və qarışdırın.
Məzə hazırdır. Servis boşqabına çəkib süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz