Süfrənizi Rəngləndirin : Qatıqlı Çuğundur Məzəsi Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Qəlyanaltı resepti.
Bu dəfə ləzzətli dadı ilə süfrələrinizi gözəlləşdirəcək qəlyanaltı resepti ilə qarşınızdayıq. Möhtəşəm rəngi ilə hər kəsi valeh edəcək bu reseptin əsas tərkib hissəsi çuğundurdur. Çox istifadə etməyi sevmədiyimiz, lakin əsl antioksidan anbarı olan bu tərəvəz xüsusilə qatıqla birləşdirildikdə çox daha dadlı olur.
Qərara gəldik ki, bu məzəyə qoz əlavə edək. Həm məzəni qatılaşdıran ,həm də dadını yaxşılaşdıran qozdan istifadə onu çox gözəl edir.
Bu resepti qeyd edin, hətta çuğunduru sevməyənlər üçün belə bəzi insanların çuğunduru sevməsinin bir yolu olacaq.
Bu dəfə ləzzətli dadı ilə süfrələrinizi gözəlləşdirəcək qəlyanaltı resepti ilə qarşınızdayıq. Möhtəşəm rəngi ilə hər kəsi valeh edəcək bu reseptin əsas tərkib hissəsi çuğundurdur. Çox istifadə etməyi sevmədiyimiz, lakin əsl antioksidan anbarı olan bu tərəvəz xüsusilə qatıqla birləşdirildikdə çox daha dadlı olur.
Qərara gəldik ki, bu məzəyə qoz əlavə edək. Həm məzəni qatılaşdıran ,həm də dadını yaxşılaşdıran qozdan istifadə onu çox gözəl edir.
Bu resepti qeyd edin, hətta çuğunduru sevməyənlər üçün belə bəzi insanların çuğunduru sevməsinin bir yolu olacaq.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
15 dəqiqəTərkibi:
3 ədəd kiçik ölçü çuğundur4 xörək qaşığı süzülmüş qatıq
1/2 dəstə şüyüd (doğranmış)
2 diş sarımsaq
1 çay qaşığı duz
4 xörək qaşığı zeytun yağı
Üzəri üçün:
1 çay qaşığı kərə yağı
1 çimdik acı bibər tozu
1 çimdik toz bibər
1 xörək qaşığı qoz (doğranmış)
1 ədəd şüyüd
Hazırlanma qaydası:
Çuğundurun qabığını soyub qazana qoyun.Üzərini örtəcək qədər su əlavə edib yumşaq olana qədər təxminən 15 dəqiqə qaynatın.
Süzülmüş qatıq, duz və sarımsağı dərin bir qaba qoyub üzərinə sürtgəcdən keçilmiş çuğundur, doğranmış şüyüd və zeytun yağı əlavə edib qarışdırın.
Qozları sous tavasında qovurun. Kərə yağı və ədviyyatları əlavə edib bir neçə dəqiqə daha qoy run və çuğundurlu məzənin üzərinə tökün.Məzə hazırdır.
Şüyüdlə bəzəyərək servis edin.
NUŞ OLSUN😋.
Süzülmüş qatıq, duz və sarımsağı dərin bir qaba qoyub üzərinə sürtgəcdən keçilmiş çuğundur, doğranmış şüyüd və zeytun yağı əlavə edib qarışdırın.
Qozları sous tavasında qovurun. Kərə yağı və ədviyyatları əlavə edib bir neçə dəqiqə daha qoy run və çuğundurlu məzənin üzərinə tökün.Məzə hazırdır.
Şüyüdlə bəzəyərək servis edin.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz