Ən Ləzzətli Halı: Xırtıldayan Toyuğun Döş Əti Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Qəlyanaltı resepti.
Toyuğun döş əti haqqında bütün sözləri ümumiləşdirək... Nə duzlu, nə də yumşaq dadı var... Bu resept sizi toyuğun döş ətinə aşiq edəcək.
İncə doğranmış döş əti ədviyyatlanır və çörək qırıntıları ilə ləzzətinə ləzzət qatır. Təsadüfi deyil ki ,hər zaman toyuğun budu, qanadı qızardılıb, döş əti isə kənarda qalıb.Bu reseptlə döş əti dəyərini ən azı 4-5 dəfə artırmağı hədəfləyir. Sizdə mütləq hazırlayın. Dadına doya bilməyəcəksiz.
Əgər toyuq ətinin daha yumşaq olmasını istəyirsinizsə, bişmədən və marinatlamadan 1 saat əvvəl yarım şüşə qazlı su əlavə edib soyuducuda saxlayın.
İstəsəniz 180 dərəcədə sobada 15 dəqiqə bişirə də bilərsiniz.
Toyuğun döş əti haqqında bütün sözləri ümumiləşdirək... Nə duzlu, nə də yumşaq dadı var... Bu resept sizi toyuğun döş ətinə aşiq edəcək.
İncə doğranmış döş əti ədviyyatlanır və çörək qırıntıları ilə ləzzətinə ləzzət qatır. Təsadüfi deyil ki ,hər zaman toyuğun budu, qanadı qızardılıb, döş əti isə kənarda qalıb.Bu reseptlə döş əti dəyərini ən azı 4-5 dəfə artırmağı hədəfləyir. Sizdə mütləq hazırlayın. Dadına doya bilməyəcəksiz.
Əgər toyuq ətinin daha yumşaq olmasını istəyirsinizsə, bişmədən və marinatlamadan 1 saat əvvəl yarım şüşə qazlı su əlavə edib soyuducuda saxlayın.
İstəsəniz 180 dərəcədə sobada 15 dəqiqə bişirə də bilərsiniz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
10 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
15 dəqiqəTərkibi:
2 ədəd toyuğun döş əti1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara istiot
2 dilim çörək qırıntısı
2 ədəd yumurta
1 çay qaşığı qırmızı toz bibər
Qızartmaq üçün:
4 stəkan duru yağ
Hazırlanma qaydası:
Dairəvi formada kəsilmiş toyuğun döş ətini soyuducu torbasına qoyub ədviyyatları da içərisinə atın.
Torbanı bağlayıb silkələyin və yaxşı qarışdırın.
Çörək qırıntılarını və yumurtanı çalıb ayrı ayrı qablara qoyun.
Toyuqları əvvəlcə yumurtaya, sonra çörək qırıntılarına batırıb hər iki tərəfinı qızdırılmış yağda qızardıb servis edə bilərsiz.
NUŞ OLSUN?.
Torbanı bağlayıb silkələyin və yaxşı qarışdırın.
Çörək qırıntılarını və yumurtanı çalıb ayrı ayrı qablara qoyun.
Toyuqları əvvəlcə yumurtaya, sonra çörək qırıntılarına batırıb hər iki tərəfinı qızdırılmış yağda qızardıb servis edə bilərsiz.
NUŞ OLSUN?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz