Bir Norveç Klassiki : Duzda Qızılbalıq Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Balıq resepti.
Bir Norveç ləzzəti , türk lokumu … Mir.az duzda qızılbalıq reseptini təqdim edir.
Bir Norveç ləzzəti , türk lokumu … Mir.az duzda qızılbalıq reseptini təqdim edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
45 dəqiqəTərkibi:
- 750 qram qızılbalıq ( somon )
- 3 diş sarımsaq
- 2 xörək qaşığı qırmızı bibər tozu
- 2 dilim soğan
- 1/2 limonun suyu
- 2 xörək qaşığı xardal
- 1-2 ətotu (rozmarin)
- 2 budaq şüyüd
- 1 ədəd halqa şəklində doğranmış soğan
- 1 ədəd halqa şəklində doğranmış qırmızı bibər
- 1 ədəd halqa şəklində doğranmış limon
- 2 ədəd ətotu (rozmarin)
- 2-3 ədəd şüyüd
- 2,5 kilo duz
- 3 ədəd yumurta ağı
Sous üçün:
Üzərinə qoymaq üçün:
Duzlu xəmir üçün:
Hazırlanma qaydası:
Sarımsaq, qırmızı bibər tozu, soğan, xardal, limon suyu,ətotu (rozmarin) və şüyüdü birlikdə əzin.
Sousu fırça ilə qızılbalığın üzərinə çəkin.
Duzu yumurta ağı ilə qarışdırıb xəmir edin.
Duzlu xəmirin bir hissəsini soba nimçəsinə töküb üzərinə balığı,balığın üzərinə isə tərəvəzlərləri qoyun.Qalan duz ilə də balığın hər yerinə örtüb 180 dərəcədə 45 dəqiqə bişirin.
Hazır olan və türk lokumu kimi bişən qızılbalığı çəkiclə sındırıb isti halda süfrəyə verə biləsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Sousu fırça ilə qızılbalığın üzərinə çəkin.
Duzu yumurta ağı ilə qarışdırıb xəmir edin.
Duzlu xəmirin bir hissəsini soba nimçəsinə töküb üzərinə balığı,balığın üzərinə isə tərəvəzlərləri qoyun.Qalan duz ilə də balığın hər yerinə örtüb 180 dərəcədə 45 dəqiqə bişirin.
Hazır olan və türk lokumu kimi bişən qızılbalığı çəkiclə sındırıb isti halda süfrəyə verə biləsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz