Ağızda Dağılır: Asan Unlu Peçenye Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şirniyyat resepti.
Günorta qarnınız yüngülcə sıyrıldıqda, bir stəkan dəmlənmiş çayla yeyə biləcəyiniz bu ləzzətli peçenye belə adlanır: Asan Unlu Peçenye!
Hazırlanması çox sadə olan bu peçenyeləri ,hətta ,ən naşı kulinariya həvəskarları da asanlıqla sınaqdan keçirə bilərlər. Ləzzəti yerində dadlı peçenye bişirmək xoşbəxtliyi ilə sevdiklərinə servis edə bilərlər. Mir.az asan unlu peçenye reseptini təqdim edir.
Günorta qarnınız yüngülcə sıyrıldıqda, bir stəkan dəmlənmiş çayla yeyə biləcəyiniz bu ləzzətli peçenye belə adlanır: Asan Unlu Peçenye!
Hazırlanması çox sadə olan bu peçenyeləri ,hətta ,ən naşı kulinariya həvəskarları da asanlıqla sınaqdan keçirə bilərlər. Ləzzəti yerində dadlı peçenye bişirmək xoşbəxtliyi ilə sevdiklərinə servis edə bilərlər. Mir.az asan unlu peçenye reseptini təqdim edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
14 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
10 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
125 qram otaq temperaturunda marqarin ( və ya kərə yağı )1/2 stəkan şəkər kirşanı ( pudra şəkər )
1/4 stəkan maye yağ
1/2 paket qabartma tozu
2 stəkan un
Üzəri üçün:
1/3 stəkan şəkər kirşanı ( pudra şəkər )
Hazırlanma qaydası:
Xəmir üçün lazım olan inqrediyentləri bir qaba töküb yapışmayan xəmir yoğurun.
Yağlı kağız sərilmiş soba qabına hazırladığınız peçenye xəmirindən qoz böyüklüyündə parçalar qoparıb əllərinizlə yumrulayıb qoyun.
Hazırladığınız peçenyelərin üstünə bıçaq köməyi ilə + şəklini verib əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada təxminən 20 dəqiqə üstləri yüngülcə qızarana qədər bişirin.
Peçenyeləriniz sobadan çıxdıqdan sonra soyumasını gözləyin və üzərinə şəkər kirşanı səpdikdən sonra servis edin.
NUŞ OLSUN😋.
Yağlı kağız sərilmiş soba qabına hazırladığınız peçenye xəmirindən qoz böyüklüyündə parçalar qoparıb əllərinizlə yumrulayıb qoyun.
Hazırladığınız peçenyelərin üstünə bıçaq köməyi ilə + şəklini verib əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada təxminən 20 dəqiqə üstləri yüngülcə qızarana qədər bişirin.
Peçenyeləriniz sobadan çıxdıqdan sonra soyumasını gözləyin və üzərinə şəkər kirşanı səpdikdən sonra servis edin.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz