Bol Vitaminli Qaymaqlı Balqabaq Şorbası Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Balqabaq, payız və qış mövsümünün əvəzolunmaz tərəvəzlərindən biridir. Adi şorba reseptlərindən yorulanlar üçün unikal bir reseptdir. Vitaminli , dadlı şorbaya heç kəs yox deyə bilməyəcək. Balqabaq sevməyənlər belə bu şorbadan sonra dadına heyran qalacaq.
Balqabaq, payız və qış mövsümünün əvəzolunmaz tərəvəzlərindən biridir. Adi şorba reseptlərindən yorulanlar üçün unikal bir reseptdir. Vitaminli , dadlı şorbaya heç kəs yox deyə bilməyəcək. Balqabaq sevməyənlər belə bu şorbadan sonra dadına heyran qalacaq.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
30 dəqiqəTərkibi:
600 qram dilimlənmiş balqabaq3 diş sarımsaq
1 ədəd soğan
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 ədəd kartof
6 stəkan toyuq bulyonu
1 xörək qaşığı təzə doğranmış kəklikotu
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı istiot
4 xörək qaşığı qaymaq
Süfrəyə vermək üçün:
1 çay qaşığı qaymaq
Təzə kəklikotu
Hazırlanma qaydası:
İlk öncə balqabağın qabığını soyub,tumlarını çıxarıb dilimləyin. Kartofları da kub şəklində doğrayın. Tavada kərə yağında xırda doğranmış soğanları və doğranmış sarımsaqları 2-3 dəqiqə qovurun. Üzərinə doğranmış kartofları və balqabaqları əlavə edib daha 3-4 dəqiqə qovurmağa davam edin.
6 stəkan toyuq bulyonu,kəkliokotu, duz və istiotu da əlavə edib orta ocaqda 25 dəqiqə bişirin. Bişən şorbanı blenderdən yaxşıca keçirin. Şorbaya 4 xörək qaşığı qaymaq əlavə edib qarışdırın və bir burum daha qaynadın. Ocaqdan götürüb,kasaya qoyub üzərinə qaymaq və kəklikotu töküb süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN ?.
6 stəkan toyuq bulyonu,kəkliokotu, duz və istiotu da əlavə edib orta ocaqda 25 dəqiqə bişirin. Bişən şorbanı blenderdən yaxşıca keçirin. Şorbaya 4 xörək qaşığı qaymaq əlavə edib qarışdırın və bir burum daha qaynadın. Ocaqdan götürüb,kasaya qoyub üzərinə qaymaq və kəklikotu töküb süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN ?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz