Pəhriz Saxlayanların Sevimli Dostu : Mərcimək Mantısı Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Qəlyanaltı resepti.
Mərcimək mantısı resepti pəhrizə sadiq, az kalorili bir mantıdır. Sizdə elə indi mətbəxə keçib pəhriz mantısı hazırlamaqla gününüzü şənləndirə bilərsiniz.
Mərcimək mantısı resepti pəhrizə sadiq, az kalorili bir mantıdır. Sizdə elə indi mətbəxə keçib pəhriz mantısı hazırlamaqla gününüzü şənləndirə bilərsiniz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
2 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
30 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
5 dəqiqəTərkibi:
1 stəkan qırmızı mərcimək2 stəkan su
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı tomat pastası
1 ədəd soğan
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qırmızı bibər tozu
1 çay qaşığı qara bibər tozu
1 çay qaşığı kimyon
2-3 ədəd cəfəri
2-3 ədəd şüyüd (istəyə görə)
Sous üçün:
1-2 diş sarımsaq
3 xörək qaşığı qatıq
Yarım çay qaşığı qırmızı bibər
Hazırlanma qaydası:
Əvvəlcə qırmızı mərciməyi yuyub üzərinə 2 stəkan su əlavə edin və mərciməklər suyunu tam çəkənə qədər bişirin.
Kərə yağında soğanı qovurun.
Bişmiş və soyumuş mərciməklərə ədviyyatlar və soğan əlavə edib yoğurun.
Yoğrulan mərciməkdən qoz böyüklüyündə toplar düzəldib servis boşqabına qoyun.
Sonra sarımsaqlı qatıq və qırmızı bibər sousu hazırlanıb üzərinə tökülür.
NUŞ OLSUN?.
Kərə yağında soğanı qovurun.
Bişmiş və soyumuş mərciməklərə ədviyyatlar və soğan əlavə edib yoğurun.
Yoğrulan mərciməkdən qoz böyüklüyündə toplar düzəldib servis boşqabına qoyun.
Sonra sarımsaqlı qatıq və qırmızı bibər sousu hazırlanıb üzərinə tökülür.
NUŞ OLSUN?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz