Gürcüstan Mətbəxindən: Tbilisi Salatı Resepti
Yemək Haqqında:
Gürcüstan mətbəxindən Salat resepti.
Gürcü mətbəxindən ləzzətli Tbilisi salatı. Hələ də hazırlamamısınızsa bayram günlərində hazırlayıb sevdiklərinizə fərqli təamlar təqdim edə bilərsiniz.
Gürcü mətbəxindən ləzzətli Tbilisi salatı. Hələ də hazırlamamısınızsa bayram günlərində hazırlayıb sevdiklərinizə fərqli təamlar təqdim edə bilərsiniz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
35 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
Tərkibi:
- 2 ədəd sarı və qırmızı bolqar bibəri
- 1 ədəd qırmızı soğan
- 200 qr qırmızı lobya (bişmiş və ya konservləşdirilmiş)
- 250 qr mal əti
- 1-2 diş sarımsaq
- 1 çay qaşığı istiot
- 1 dəstə keşniş
- 70 qr qoz ləpəsi
- 4-5 xörək qaşığı bitki yağı
- 3 xörək qaşığı sirkə
- 0.5 çay qaşığı xmeli-suneli ədviyyatı
- 1 çay qaşığı duz
Hazırlanma qaydası:
İlk öncə mal ətini bişirin.
Soğanı yarım halqa şəklində doğrayıb üzərinə sirkə və 1 stəkan su əlavə edib marinə olunması üçün kənarda saxlayın.
Bibərləri və mal ətini nazik və uzun formada doğrayın.
Qozu bıçaqla xırdalayın.
Keşniş, acı bibər və sarımsağı da xırda doğrayın. Marinə etdiyiniz soğanın suyunu süzün.
Geniş bir qaba bütün inqrediyentləri töküb üzərinə yağ və ədviyyatları də əlavə edib qarışdırın.
Hazır olan salatı süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Soğanı yarım halqa şəklində doğrayıb üzərinə sirkə və 1 stəkan su əlavə edib marinə olunması üçün kənarda saxlayın.
Bibərləri və mal ətini nazik və uzun formada doğrayın.
Qozu bıçaqla xırdalayın.
Keşniş, acı bibər və sarımsağı da xırda doğrayın. Marinə etdiyiniz soğanın suyunu süzün.
Geniş bir qaba bütün inqrediyentləri töküb üzərinə yağ və ədviyyatları də əlavə edib qarışdırın.
Hazır olan salatı süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 1
Şərh Yaz