Fərqli Dad: Heyva Dolması Resepti
![Fərqli Dad: Heyva Dolması Resepti](/uploads/posts/2022-12/Mir.az-fa464a81-e811-4c04-9f93-43134d337a30.webp)
Yemək Haqqında:
Azərbaycan mətbəxindən Yemək resepti.
Milli mədəniyyətimizin daşıyıcılarından biri olan Naxçıvan mətbəxi bir-birindən ləziz təamlarla zəngindir. Mir.az Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir.
Milli mədəniyyətimizin daşıyıcılarından biri olan Naxçıvan mətbəxi bir-birindən ləziz təamlarla zəngindir. Mir.az Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
30 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
45 dəqiqəTərkibi:
- 200 qr qoyun əti
- 1 ədəd soğan
- 100 qr keşniş
- 1 çay qaşığı duz
- 1 çay qaşığı istiot
- 1/2 çay qaşığı sarıçiçək
- 6 ədəd heyva
Hazırlanma qaydası:
İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyub ( zövqə görə qabığını soya bilərsiniz )iç hissəsini çıxarın.
Əti, soğanı ət maşınından və ya blenderdən keçirin. Bir qabda çəkilmiş qoyun əti və soğanı qarışdırın. Üzərinə xırda doğranmış keşniş, duz, istiot və sarıçiçək töküb qarışdırmağa davam edin. Hazırladığınız içliyi heyvaların içərisinə doldurun . Əvvəlcədən 250 dərəcə qızdırılmış sobada heyva yumşalanadək bişirin.
NUŞ OLSUN😋.
Əti, soğanı ət maşınından və ya blenderdən keçirin. Bir qabda çəkilmiş qoyun əti və soğanı qarışdırın. Üzərinə xırda doğranmış keşniş, duz, istiot və sarıçiçək töküb qarışdırmağa davam edin. Hazırladığınız içliyi heyvaların içərisinə doldurun . Əvvəlcədən 250 dərəcə qızdırılmış sobada heyva yumşalanadək bişirin.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz