Hər Dərdə Çarə : Qiyməli Tarhana Şorbası Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şorba resepti.
Bu dəfə şəfa qaynağı olan tarhanaya bir az zülal qatıb dadına dad qatdıq və bibər və tomat pastası ilə ləzzətlənən tarhana bir kasa ilə bütün metabolik xəstəliklərlə mübarizəyə aparmağa gəlir.
İstəyirsinizsə, dadını dad qatmaq üçün sarımsaq və soğan əlavə edə bilərsiniz.Normal tarhana reseptinə nisbətən daha qatı bir tarhana şorbası dadmaq istəyirsinizsə, bu resept məhz sizin üçündür. Xüsusi zövqlə hazırlanmış tarhanadan şəfa tapmağın vaxtıdır.
Bu dəfə şəfa qaynağı olan tarhanaya bir az zülal qatıb dadına dad qatdıq və bibər və tomat pastası ilə ləzzətlənən tarhana bir kasa ilə bütün metabolik xəstəliklərlə mübarizəyə aparmağa gəlir.
İstəyirsinizsə, dadını dad qatmaq üçün sarımsaq və soğan əlavə edə bilərsiniz.Normal tarhana reseptinə nisbətən daha qatı bir tarhana şorbası dadmaq istəyirsinizsə, bu resept məhz sizin üçündür. Xüsusi zövqlə hazırlanmış tarhanadan şəfa tapmağın vaxtıdır.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
100 qram qiymə (mal əti ,az yağlı)1 çay qaşığı kərə yağı
1 çay qaşığı tomat pastası
1/2 çay qaşığı bibər pastası
1 stəkan tarhana tozu
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı iri üyüdülmüş qara bibər
1 çay qaşığı nanə
6 stəkan isti bulyon (toyuq suyu)
1 ədəd göbələk (istəyə görə)
Hazırlanma qaydası:
Toz halına salınmış tarhananı 1 stəkan qaynar bulyonda isladın və həll etmək üçün qarışdırın.
Kərə yağını əridib qiyməni qızardın.
İstəyirsinizsə, bu mərhələdə xırda doğranmış göbələklərlə protein miqdarını artıra bilərsiniz.
Qızardılmış qiyməyə tomat və bibər pastası, ədviyyat və duz əlavə edib qovurun.
Üzərinə tarhananı və qalan bulyonu da qarışdıraraq qarışığa əlavə edib 15-20 dəqiqə qaynayana qədər qarışdırın.
Hazır olduqdan sonra ocağın altını söndürüb isti halda süfrəyə verin.
NUŞ OLSUN😋.
Kərə yağını əridib qiyməni qızardın.
İstəyirsinizsə, bu mərhələdə xırda doğranmış göbələklərlə protein miqdarını artıra bilərsiniz.
Qızardılmış qiyməyə tomat və bibər pastası, ədviyyat və duz əlavə edib qovurun.
Üzərinə tarhananı və qalan bulyonu da qarışdıraraq qarışığa əlavə edib 15-20 dəqiqə qaynayana qədər qarışdırın.
Hazır olduqdan sonra ocağın altını söndürüb isti halda süfrəyə verin.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz