Türkiyə Mətbəxindən : Ezogəlin Şorbası Resepti
Yemək Haqqında:
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
60 dəqiqəTərkibi:
1.5 stəkan rmızı mərcimək1/3 stəkan bulqur
2-3 xörək qaşığı düyü
2 ədəd soğan
1 baş sarımsaq
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı quru nanə
1 çay qaşığı qara istiot
1 xörək qaşığı bibər pastası
1 çqy qaşığı tomat pastası
1 xörək qaşığı kərə yağı
4 stəkan ət suyu
Hazırlanma qaydası:
Əvvəlcə soğanı və sarımsağı xırda-xırda doğrayıb yağda qovurun. Qovurduqdan sonra üzərinə paxlalıları töküb qarışdırın.
Sonra ədviyyatları,tomat pastasını və ət suyunu əlavə edin. Qoxusu çıxana qədər qapağı bağlı şəkildə aşağı istilikdə bişirin.
Bişdikdən sonra tel çırpıcı ilə bir az qarışdırıb süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Sonra ədviyyatları,tomat pastasını və ət suyunu əlavə edin. Qoxusu çıxana qədər qapağı bağlı şəkildə aşağı istilikdə bişirin.
Bişdikdən sonra tel çırpıcı ilə bir az qarışdırıb süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz