Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Üzəri Xırtıldayan İçi Yumşaq: Pendirli Lokma Resepti

Üzəri Xırtıldayan İçi Yumşaq: Pendirli Lokma Resepti

37
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
1215 calories, 12 grams fat
Üzəri Xırtıldayan İçi Yumşaq: Pendirli Lokma Resepti

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Qəlyanaltı resepti.
Səhər yeməyində eyni şeyləri yeməkdən yorulmusunuzsa yeni ləzzətlər kəşf edin! Səhər yeməyi süfrənizi zənginləşdirmək üçün üstü xırçıldayan, içi yumşaq, pendirli lokmaları hazırlaya bilərsiniz.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

12 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

10 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

15 dəqiqə

Tərkibi:

3 ədəd yumurta
3 xörək qaşığı qaymaqsız qatıq
1 stəkan sürtgəcdən keçilmiş pendir
1/2 stəkan duru yağ
3-4 budaq doğranmış cəfəri və ya şüyüd
1 paket qabartma tozu
2 çay qaşığı duz
1/2 çay qaşığı qırmızı bibər tozu
1 çimdik istiot
1 kiçik diş sürtgəcdən keçilmiş sarımsaq
1 çay qaşığı sirkə
2-2,5 stəkan un

Hazırlanma qaydası:

Əvvəlcə yumurtaları çırpıb üzərinə qatıq, sürtgəcdən keçilmiş pendir, duru yağ, doğranmış cəfəri və ya şüyüd, qabartma tozu, duz, bibər tozu, istiot və rəndələnmiş sarımsaq əlavə edib qarışdırın. Unu da hissə-hissə əlavə edib qarışdırmağa davam edin.
Tavaya bol yağ töküb qızdırın. Hazırladığınız xəmirdən bir desert qaşığı götürüb qızdırılan yağda qızardın.
Bu qaydayla xəmir bitənə qədər lokmaları qızardın.
Lokmalar hazır olduqdan sonra süfrəyə verə bilərsiniz.

NUŞ OLSUN😋.

Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz