Bu Dəfə Toyuq Əti ilə : Kələm Dolması Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Hazırlanması həm asan, həm də ləzzətli olan toyuq ətli kələm dolmasının reseptini öyrəndikdən sonra hər zaman hazırlamaq istəyəcəksiniz.
Hazırlanması həm asan, həm də ləzzətli olan toyuq ətli kələm dolmasının reseptini öyrəndikdən sonra hər zaman hazırlamaq istəyəcəksiniz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
40 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
50 dəqiqəTərkibi:
1 ədəd böyük kələm2 ədəd orta soğan
3 çay qaşığı düyü
2 ədəd toyuq filesi (qiymə)
1 xörək qaşığı bibər tomatı
1 xörək qaşığı pomidor tomatı
1 çimdik doğranmış cəfəri
1 çimdik nanə
1/2 stəkan zeytun yağı
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı istiot
Apardığı qədər su
Hazırlanma qaydası:
Əvvəlcə kələmi qaynar suda 5 dəqiqə bişirin. Soğanları sürtgəcdən keçirin, cəfəri və nanəni xırda doğrayın.
Dərin bir qaba ətçəkən maşından keçirilmiş toyuq filesi, soğan, yüyülmüş düyü, bibər və tomat pastası, doğranmış cəfəri və nanə, duz, istiot və zeytun yağını töküb qarışdırın. Bişmiş kələm yarpaqlarını fileli içliklə doldurub bükün. Bükdüyünüz kələm dolmalarını qazana yerləşdirin və açılmasın deyə üzərinə boşqab qoyun. Apardığı qədər su töküb orta ocaqda bişirin.
Hazır olduqdan sonra ürərinə zövqə görə yağda dağ olmuş pomidor püresi hazırlayıb tökə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Dərin bir qaba ətçəkən maşından keçirilmiş toyuq filesi, soğan, yüyülmüş düyü, bibər və tomat pastası, doğranmış cəfəri və nanə, duz, istiot və zeytun yağını töküb qarışdırın. Bişmiş kələm yarpaqlarını fileli içliklə doldurub bükün. Bükdüyünüz kələm dolmalarını qazana yerləşdirin və açılmasın deyə üzərinə boşqab qoyun. Apardığı qədər su töküb orta ocaqda bişirin.
Hazır olduqdan sonra ürərinə zövqə görə yağda dağ olmuş pomidor püresi hazırlayıb tökə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz