Dadı Damaqlarda Qalan Peçenye Resepti
![Dadı Damaqlarda Qalan Peçenye Resepti](/uploads/posts/2023-01/Mir.az-850351af-2f2f-407f-bb0b-3ec3fc3e7fc4.webp)
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şirniyyat resepti.
Bu həm görüntüsü, həm də dadı ilə çay süfrəsinin ən fərqli resetlərindən biri olacaq.
Bu həm görüntüsü, həm də dadı ilə çay süfrəsinin ən fərqli resetlərindən biri olacaq.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
15 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
20 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
30 dəqiqəTərkibi:
- 200 qr kərə yağı
- 1 stəkan duru yağ
- 1 ədəd yumurta
- 1 stəkan şəkər kirşanı
- 1 stəkan nişasta
- 3,5 -4 stəkan un
- 1/2 paket qabartma tozu
- 2 paket vanil
- 150 qr əridilmiş ağ şokolad
- 1 çay qaşığı yaşıl fıstıq ləpəsi
- 1 çimdik yeyilən qurudulmuş gül ləçəyi
Üzəri üçün:
Hazırlanma qaydası:
Bir qabda otaq temperaturunda yumşaldılmış kərə yağını, bitki yağı və yumurtanı qarışdırın. Üzərinə şəkər kirşanı, vanil, qabartma tozu və nişastanı da əlavə edib qarışdırmağa davam edin. Unu da hissə-hissə əlavə edib yumşaq, ələ yapışmayan xəmir yoğurun.
Xəmiri dəzgahın üzərində 1,5 sm qalınlığında yayıb xüsusi peçenye qəlibiylə və ya stəkanla formalar kəsin. Yağlı kağız sərdiyiniz soba sinisinə aralıqlarla düzüb orta hissəsini şüşə butulka qapağıyla ayırıb çıxarın və əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada yüngül qızarana qədər bişirin.
Soyuyan peçenyelərin üzərinə əridilmiş ağ şokolad yaxıb gül qurusu və yaşıl fıstıq ləpəsiylə bəzəyə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Xəmiri dəzgahın üzərində 1,5 sm qalınlığında yayıb xüsusi peçenye qəlibiylə və ya stəkanla formalar kəsin. Yağlı kağız sərdiyiniz soba sinisinə aralıqlarla düzüb orta hissəsini şüşə butulka qapağıyla ayırıb çıxarın və əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada yüngül qızarana qədər bişirin.
Soyuyan peçenyelərin üzərinə əridilmiş ağ şokolad yaxıb gül qurusu və yaşıl fıstıq ləpəsiylə bəzəyə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz