Ağızda Dağılır : Düdüklü Qazanda Yumşaq Ət Qovurma Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Bəzən tavada bişirdiyimiz ət dad baxımından nə qədər gözəl olsa da, yumşaqlıq baxımından bizi sevindirməyə bilər.Bu məqamda bişirmə üsulunu dəyişdirmək, yəni düzgün texnika tapmaq vacibdir. Düdüklü qazan mətbəxdə ən böyük köməkçilərimizdən biridir. Yeməkləri öz buxarı ilə bişirməklə yanaşı, daha sürətli bişirməyə imkan verir və ət və toyuq kimi qidaları yumşaq edir.
Mətbəxinizdə düdüklü qazan yoxdursa, bu resepti çox zəif odda 3-4 saat bişirməklə yumşaq ətlər hazırlamaq mümkündür.
Bəzən tavada bişirdiyimiz ət dad baxımından nə qədər gözəl olsa da, yumşaqlıq baxımından bizi sevindirməyə bilər.Bu məqamda bişirmə üsulunu dəyişdirmək, yəni düzgün texnika tapmaq vacibdir. Düdüklü qazan mətbəxdə ən böyük köməkçilərimizdən biridir. Yeməkləri öz buxarı ilə bişirməklə yanaşı, daha sürətli bişirməyə imkan verir və ət və toyuq kimi qidaları yumşaq edir.
Mətbəxinizdə düdüklü qazan yoxdursa, bu resepti çox zəif odda 3-4 saat bişirməklə yumşaq ətlər hazırlamaq mümkündür.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
10 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
60 dəqiqəTərkibi:
1 kiloqram mal əti (kub doğranmış)1 ədəd soğan (doğranmış)
1 diş sarımsaq
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı maye yağ
1/2 çay qaşığı kəklikotu
2 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara istiot
1 litr su (5 stəkan)
Hazırlanma qaydası:
Kərə yağını düdüklü qazanda əridin.Yaxşıca qızdıqdan sonra kub şəklində doğranmış əti içinə atın və ağzını bağlayın.
Ət suyunu buraxıb çəkənə qədər qovurun.
Ət bişdikdən sonra soğan və sarımsağı əlavə edin.
Sonda ədviyyatlar, duz və su əlavə edib düdüklü qazanın qapağını bağlayın.
Orta istilikdə 20 dəqiqə, zəif odda 30 dəqiqə bişirin.
Yumşaq ətiniz hazırdır.
NUŞ OLSUN😋.
Ət suyunu buraxıb çəkənə qədər qovurun.
Ət bişdikdən sonra soğan və sarımsağı əlavə edin.
Sonda ədviyyatlar, duz və su əlavə edib düdüklü qazanın qapağını bağlayın.
Orta istilikdə 20 dəqiqə, zəif odda 30 dəqiqə bişirin.
Yumşaq ətiniz hazırdır.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz